Tulekahju puhkes Vara valla Koosa küla kahekorruselise maja esimese korruse korteris ööl vastu kolmapäeva. Vingus hukkusid 60aastane Anatoli ja 58aastane Anna, keda jäävad leinama kolm täiskasvanud last.

Maja teisel korrusel elav hallipäine naine oli esimene, kes kodus vinguhaisu tundis. Ta jooksis paljajalu ja öösärgi väel õue allkorrusel elavate naabrite akna taha. «Ärgake! Te põlete!» karjus ta. Keegi ei vastanud. Naine ajas majarahva üles.

Naabrimees Allan tormas abielupaari korterisse, sest õnneks oli neil välisuks lukust lahti. Mees märkas ukse taga esikus lamanud naist, võttis ta sülle ning viis õue.

Seejärel tormas Allan oma korterisse ja lasi ämbri vett täis, et minna tuld kustutama. Maja oli pime - arvatavalt oli lühis korgid läbi põletanud.

Pärast kustutamist leiti korterist ka Anatoli surnukeha. Tuli oli põletanud vannitoa ja tualeti vahelist seina, kus haigutas U-tähe kujuline söestunud äärtega auk.

Päästetöötajate esialgsel hinnangul sai tuli alguse tualettruumi plastist prügikorvist, kuhu korteri peremees oli ilmselt visanud kustutamata suitsukoni.