Kolmapäeva pärastlõunal avasid Gustav Adolfi gümnaasiumis Eesti Kontserdi direktor Aivar Mäe ja gümnaasiumi direktor Hendrik Agur Eesti Kontserdi uue kammersaali.

Aivar Mäe sõnul on tegemist käsi-peseb-kätt lepinguga. Kuna gümnaasiumil ei ole hetkel raha, et soetada korralikku kontsertklaverit, ning Eesti Kontserdil oli vajadus kammersaali järele, aga oli olemas Steinway & Sonsi klaver, siis saigi leping sõlmitud. Aasta jooksul vaadatakse, kuidas publik saali omaks võtab, ning siis otsustatakse, kas järgmisel hooajal kontserte jätkatakse. Esimene kontsert Gustav Adolfi gümnaasiumi aulas on plaanis 19. septembril, kui astub üles Uus Tallinna Trio.

Publikut jätkub

Mäe sõnutsi on klassikalise muusika kontsertide publikuarvud mujal Euroopas aina vähenemas, kuid Eesti samade sümptomite käes ei kannata. Juuli lõpu seisuga oli toimunud 530 üritust, mida külastas üle 130 000 inimese, ning publikuhuvi paistab aina kasvavat. Eesti mastaapides on see hiigelsuur arv, sest kontserdikorraldajaid on teisigi.

Selle hooaja puhul on tegemist tõelise tähtpäevade aastaga. Nimelt tähistab Pärnu kontserdimaja 1. detsembril oma viiendat sünnipäeva, Hortus Musicuse esimesest esinemisest möödub 35 aastat ning Eesti Kontsert osaleb aktiivselt ka Eesti Vabariigi 90. aastapäeva pidustustel. Jätkuvad ka kõik kontserdisarjad ning festivalid.

Mederi saal

Saalil esimese eesti

ooperi looja nimi

•• Gustav Adolfi gümnaasiumi aula on tänavuseks hooajaks ümber nimetatud esimese eesti ooperi autori Johann Valentin Mederi auks. Sakslasest helilooja töötas aastail 1674–1683 Tallinna gümnaasiumi ja Oleviste kiriku kantorina ning väidetavalt just Gustav Adolfi gümnaasiumi võlvide all kandsid toonased gümnasistid ette tema laulumängu “Kindlameelne Argenia”, mis vastab siiski kõigile ooperi kriteeriumitele. Mederi teos on ka üks neljast esimesest saksakeelsest ooperist maailmas.