Tallinna linnavalitsus kavatseb eraldada Kopli liinidel lammutustööde tegemiseks reservfondist veel 1,7 miljonit krooni, teatas Tallinna pressiteenistus Päevaleht Online'ile.

"Mida täpselt selle raha eest saab, on raske öelda. Osa kulub menetlustele ja kooskõlastustele, aga meie eesmärgiks on lammutada kaheksa maja," öeldi Tallinna pressiteenistusest.

Põhja-Tallinna linnaosavanema Enno Tamme sõnul peaks tõepoolest kokku lammutatama kaheksa hoonet. "Protokollis seisab järgmiste majade lammutamine: Sepa 12, 2. liin 3, 5. liin 5 ja 9 ning 3. liini 1 maja osaline lammutamine. Kaks hoonet, 2. liin 9 ja 3. liin 6, lammutati detsembris ning ühe hoone üle käib veel vaidlus," selgitas Tamm.

Kultuuriväärtuste ameti miljöö-osakonna juhataja Riin Alatalu sõnul on muinsuskaitse Kopli liinide lauslammutamise vastu ja lubanud maha võtta lisaks detsembris lammutatud majadele veel viis hoonet: 5. liin 5 ja 9, Sepa 12, 2. liin 3 ning 3. liin 1. Viimati mainitust tuleb alles jätta vundament ja kivitrepikoda.

"Meie tegutseme selle nimel, et püsti jääks võimalikult palju maju," lisas Alatalu.

Reedel kogunevad osapooled protokolli nõupidamisele.