Prokurör Kristel Siitam-Nyiri ei pidanud esialgu vajalikuks taotleda kohtult Lõugase vahistamist, kuid ei välistanud, et seda võidakse veel teha, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur.

Seaduse kohaslet on inimest võimalik kinni pidada kuni 48 tundi, kohtu loal võib inimese vahi alla võtta kuni kuueks kuuks.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kristel Siitam-Nyiri sõnul võttis Lõugas selle aasta kevadsuvel pistist kahel korral. Kui ühel korral ostsid ettevõtjad Lõugasele üle 100 000 krooni maksnud auto, siis teisel korral anti Lõugasele sularahas kuni 20 000 krooni pistist. Auto marki ja aastaarvu Siitam-Nyiri ei avaldanud, kuid lausus, et see seostub Lõugase hobiga. Teatavasti meeldib Lõugasele tegelda autoralliga. Augusti lõpus peetud Rapla rallil sõitis Lõugas 1992. aastast pärit kolmanda seeria BMW-ga, ent paraku tulemust kirja ei saanud. Žigulilt BMW-le ümber istunud Lõugas ei suutnud uut autot ohjeldada ning lõpetas teelt väljasõiduga sillapiirdes. Eesti Päevalehe andmetel oli Lõugas just selle BMW mõni nädal varem pistiseks saanud.

Lisaks Lõugasele pidas kapo neljapäeval kinni ka kolm ärimeest, kellest kõik said süüdistuse pistise andmises. Kinnipeetud ärimeesteks on valgusfooride, liiklusmärkide ja teekattemärgistusega tegeleva AS-i Signaal juhataja Ats Tamme, liikluskorraldusprojekte koostava OÜ Liiklusbüroo juhatuse liige Janno Sammul ja teede ning platside ehituse ja remondiga tegeleva OÜ Tanner juht Peeter Salmu. Näiteks on Signaal võitnud hanke, mis annab firmale Tallinna kõikide liiklusmärkide, valgusfooride ja teekattemärgistuse hoolduse õiguse. Kui mõni teine ettevõte võidab linnalt projekti ning paigutab uut märgistust, antakse nende hooldusõigus alati üle Signaalile. Samamoodi on just Liiklusbüroo see firma, mis väidetavalt on kõige libedamalt projekte endale saanud.