Vastavalt lepingule vähendab tööde mitterahuldav hinne linnaosavalitsuse teatel kuu hooldustasu 20 000 krooni võrra. „Meie igapäevased kontrollreidid on kahjuks tuvastanud, et II hooldustsoon kuhu kuuluvad Keskturu piirkond, Koidu tänava - Veerenni tänava piirkond, kus Teho töötab, oli olukord eile ebarahuldav ja määrasime trahvi 20 000 krooni,” selgitas olukorda Kesklinna vanem Marek Jürgenson.

„Tänane kontrollreid tuvastas, et olukord pole isegi ööpäeva jooksul neis piirkondades paranenud. Ka on puudujääke Teho poolt hooldatava III tööpiirkonna hooldamisel," märkis Jürgenson.

"Inimesed on sunnitud ukerdama lumevallides, autod mahuvad tänavatel sõitma vaevaliselt – aja seda ka kolm päeva pärast tõesti suurt lumetormi Tallinna kesklinnas. Niisuguses olukorras oleme sunnitud kaaluma lepingu lõpetamist Teho OÜ-ga,” märkis linnaosa vanem.

I hoolduspiirkond, kus tõid teostab OÜ Jaakson Linnahooldus oli tänahommikuse seisuga oma tegemistega rahuldavalt hakkama saanud. Firma on ka täiendava lume lükkamise tarbeks ning lume äraveoks tänavatele toonud raskemad ja jõudsamad masinad.

„Ometi on osa probleeme seotud mitte loodusjõudude vaid meie endi, linnakodanike, senise parkimisalase käitumisega,” arutles Jürgenson pärast tänast järjekordset lumereidi.

„Suur lumesadu ja sellele järgnenud raskused tänavate puhastamisel näitavad, et ka kõrvaltänavate osas oleks talviseks perioodiks võtta kasutusele parkimiskord, kus tänavakülg vähemalt ühel päeval nädalas oleks parkimiseks keelatud," märkis ta.

See võimaldaks tema sõnul teha teehooldustöid nii, et ka tulemus parem saaks ja kergem ning ohutum oleks liigelda. "Sellest on küll räägitud kui idee realiseerimiseks on mul kavas teha sellekohane konkreetne ettepanek Transpordiametile, et selline kord vähemalt järgmiseks talveks kehtestuks kesklinna kõrvaltänavate osas,” selgitas ta.