Avalduse pankroti väljakuulutamiseks esitas liidu endine juhatuse liige Aivar Kala, kes kutsuti juhatuse liikme kohalt tagasi liidu üldkoosolekul 2009. aasta 30. novembril, teatas EKL.

Arvestades ajutise halduri arvamust, leidis kohus, et EKL ei ole maksejõuetu ning 30.11.2009 nimetatud uued liidu juhatuse liikmed peavad võimalikuks ning soovivad jätkata liidu tegevust. Eesti Korteriühistute Liidu juhatusse kuuluvad Andres Jaadla, Dagmar Mattiisen ja Urmas Mardi.

Kohus arvestas ka seda, et avalduse esitanud Aivar Kala volitused kolmandate isikute jaoks on kehtivad vaid tänu sellele, et äriregistri seis EKL-i osas on ilmselgelt vale ja seda seoses Aivar Kala enda tegevusega.

Registrikanne on informatiivse tähendusega ja omab mõju kolmandatele isikutele.

Registrikannete tegemise peatamine olukorras, kus Aivar Kala on üldkoosoleku poolt tagasi kutsutud, põhjustas kohtu hinnangul registrikannete ebaõigsuse Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse osas.

Seda kinnitas ka kohus, kui jättis rahuldamata Aivar Kala nõude EKL-i eelmise aasta 30. novemril toimunud liidupäeva ja seal valitud nõukogu otsuste tühisuse tuvastamiseks. Seega puuduvad Aivar Kalal kehtivad volitused EKL esindamiseks.