Linnavõim tahab Tallinna linnahallist messi- ja meelelahutuskeskuse rajamiseks alustada koostööd Tallinn Entertainment LLC-ga. Iluäri Estée Lauder Companies eestvedaja Ronald S. Lauderiga seotud firma on valmis projekti investeerima vähemalt miljard krooni.

Praegu on veel lahtine, kas 2007. aastal USA-s asutatud Tallinn Entertainment LLC saab linnahalli ja seda ümbritsevate kinnistute hoonestusõiguse 99 aastaks või asutab Tallinn investoriga ühisettevõtte.

Eile leppis linnavalitsus kokku Tallinna ja Tallinn Entertainment LLC vahel sõlmitava lepingu põhitingimustes, mille peab heaks kiitma ka linnavolikogu. Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul kestsid eelnenud läbirääkimised 11 kuud ja selle aja jooksul on investorid kaks korda Eestis käinud.

Linnahalli renoveerimis- ja ehitustööd ja­ga­takse mitmesse etappi. Kui kava paika jääb, alustab Tallinn Entertainment selle aasta lõpus esmalt linnahalli välisfassaadi, suure saali ja fuajee korrastamist. Muinsuskaitse tingimus on, et hoonet ei ehitataks laiemaks ega kõrgemaks.

Tallinna linnahalli direktori Tõnu Pröömi kinnitusel tähendab see, et uuest hooajast suletakse jäähall ja samast ajast võib kinni minna ka kontserdisaal, sest kontserditellimusi on viimasel ajal järjest vähem.

Tehtud 2011. aastaks

Linnahalli ümbritseval alal kavatsetakse kopp maasse lüüa 2010. aastal, et ehitada Logi 7, 9 ja Logi tänav T-2 piirkonda halliga ühendatud hotell ja rajada tekkinud kompleksi vabaajakeskus, kus tegutsevad restoranid ning kultuuri- ja meelelahutusasutused.

Keskuse juurde Mere puiestee 18 a 20B kinnistutele tuleb omakorda maa alla ja maa peale arvestuslikult ühtekokku 2500–3000 parkimiskohta.

Kava järgi saab linnahall re­no­veeritud 2011. aastaks, mil Tallinn on Euroopa kultuuripealinn. Selleks ajaks on kavas pa­randada jalakäijate liikumisvõimalusi vanalinnast linnahalli juurde ja luua linnahalli kompleksi sadamaga ühendav minibussiliin. Linn lubab toetada ka bussiühendust suuremate ho­tellide, lennu- ja raudteejaama ning turismiobjektidega ja aidata vajalike kommunikatsioonide ning lubade-litsentside kooskõlastuste saamisel.