Kuigi Kõu kodulehekülg teatab, et internetiteenus töötab maakohtades ja metsataludes üle Eesti ja seda kiirusel kuni 2 Mbit/s, jääb tegelik leviala ning kiirus mõnel pool märgatavalt väiksemaks.

Elva lähedal elava ja Televõrgu AS poolt pakutavat Kõu internetti kasutava Kristi sõnul jätab teenuse kvaliteet kõvasti soovida. „Kuigi elan Elvast linnulennult kolme kuni nelja kilomeetri kaugusel, saab internetti pisut normaalsemat kasutada vaid hilistel öötundidel ning hommikuti, muul ajal ei tööta see kas üldse või siis töötab tapvalt aeglaselt. Lehekülje avamiseks kulub tihti peaaegu minut.“

Kõus pettunud kliendi kinnitusel kasutab ta nn koduseadet ning on selle ka kasutusjuhendi soovituse kohaselt akna lähedale paigutanud, kuid abi pole sellest olnud.

„Ma ei ela ju kuskil seitsme maa ja mere taga, vaid levimastile küllaltki lähedal,“ lisas ta ning märkis, et ka mitmel tema tuttaval, kes Kõud kasutavad, on sama mure.

Televõrgu AS projektijuhi Artur Teesalu sõnul võivad masti koormused olla suured ning seega langeb ka internetiühenduse kiirus. „Kui sidega on suuri probleeme, siis saab kohale kutsuda tehniku, kes mõõdab levi ning teeb muid vajalikke tõid.“ Teesalu jättis siiski ütlemata, et tehniku väljakutse maksab kliendile 650 krooni ning iga töömehe liigutus kergendab rahakotti veel 125-475 krooni võrra.

„Ega ükski raadiovõrk ei saa kunagi täielikult valmis,“ kinnitas Teesalu ning lubas, et töö käib pidevalt levi parandamise nimel.