Kell 2.29 helistasid tulevangi jäänud noored telefonil 112 ja palusid abi. "Lilleküla ja Nõmme pritsimeeste saabumishetkeks oli välisuks lahti, trepp ja trepikoda üleni leekides, korteriuksed tules," kirjeldas Tallinna tuletõrje- ja päästeameti pressiesindaja Kirill Teiter.

Tuli levis kiiresti. Kolm inimest oli valmis aknast alla hüppama, kuid tuletõrjel õnnestus trepikojas veejugadega leegid maha lüüa ja viis inimest toodi majast välja treppipidi, sest redelit polnud võimalik püsti panna.

Päästetud teadsid, et esimesel korrusel peaks veel kaks inimest olema. Päästjad jooksid alumise korteri ukse maha, magavad inimesed leiti tagumisest toast ja aidati välja.

Tänu kassi kräunumisele pääsesid tulest õigeaegselt 36-aastane Piret, 18-aastane Janika, 17-aastane Tanel, 14-aastane Tuuli ja 18-aastane Jürgen ning esimeselt korruselt 30-aastane Käde ja 22-aastane Teet.

"Esimese korrusel elab tõesti kass, aga kas ta kräunus või ei, seda mina ei kuulnud," rääkis tulest pääsenud Piret põlengujärgsel päeval. "Kas see ongi nii tähtis?"

Elumajast mõne sammu kaugusel asuva lastesõime töötajad näitasid ümber majade uitavast neljast kassist ühe vöödilise peale, kes olevat öösel kõva kisa teinud. "Tema see päevakangelane ongi, selle teise triibulise poeg," osutas lastesõime töötaja.

Põlenud majas käis lõunal puhastustöö - tuli väikse elamu trepikojast kaugemale ei levinud, kuid paar ust on vaja välja vahetada. Fotograafi nähes tõmbasid elanikud ukse ruttu kinni.

Majaelaniku sõnul on lastesõime hoovis asuva elamu juures aeg-ajalt hulkunud noortekampasid. Kuna midagi varastatud ei olnud ja tuli oli trepikojas, siis kahtlustavad elanikud süütamist. Tuletõrje andmetel oli ka välisuks öösel lahti.