Kreitzberg ütles Kuku raadio hommikuprogrammile, et kui ikka kuude viisi kestab arusaamatus, kellele on täiendavad 4,1 miljonit krooni eraldatud, siis see pole normaalne.

“Ja kiired otsused, kus mitu kollektiivi tahetakse ERSOga kokku liita ja siis poole aasta pärast leitakse, et seda ei tehta, siis sellised käigud tahavad ikka korralikku planeerimist,” ütles Kreitzberg.

Kreitzberg lisas, et riigikogu kultuurikomisjon ei ole viimase nelja aasta jooksul arutanud ka Eesti kultuuriarengustrateegiat.

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees märkis, et riigikogu saab eelarvemenetlemise käigus küll mõjutada seda, mis nüüd hakkab ERSO-ga juhtuma, kuid selleks peab olema koalitsioonierakondade tahe, põhiline initsiatiiv on siiski kultuuriministri käes.

Kreitzberg kinnitas, et kultuuriminister oleks pidanud suhtlema tunduvalt varem direktor Andres Siitaniga ja peadirigent Neeme Järviga.

“See, et peadirigendiga peetakse nõu, kui võetakse tööle orkestri direktor või kui teda vallandatakse, selline käitumine on elementaarne ja toimib igas kaasaegses riigis. Seekord läks terve protsess valet rida pidi,” ütles Kreitzberg.