"Savisaar ei lähe kunagi kandideerima, kui ta ei võida. Ma arvan, et Savisaar valmistab kongressi niimoodi ette, et ta võidab hääletuse." ütles Kreitzberg Delfile.

Samas ütles Kreitzberg, et Jüri Ratase kandideerimine ei tundu talle kokkumängu ja demokraatia mängimisena. "Ma olen täitsa kindel, et erakonna sees on päris palju inimesi, kes kindlasti tahaksid vahetust ja kes võtavad väga tõsiselt Jüri Ratase kandideerimist. Ma ei võta seda päris demokraatia mängimisena, aga samal ajal ma arvan, et stammvalijaid, kes Savisaare poolt hääletavad, on rohkem," sõnas aastail 1994-2004 Keskerakonda kuulunud Kreitzberg ja pakkus, et Savisaar saab kongressil 75 protsenti häältest.

Kreitzbergi hinnangul mängib Ratase kahjuks ka fakt, et kõik kohad, mida üks või teine inimene erakonnas saab, on Savisaare määratud. "Ratasel on selles mõttes ennast raske tugevasti Savisaarele vastandada, kuna Savisaar on teinud temast linnapea, riigikogu aseesimehe ja lasknud ta n-ö väljakule."

Toobali tähetund

Peasekretär Priit Toobali aktiivne tegutsemine Savisaare toetuseks ei pruugi Kreitzbergi sõnul olla sugugi Savisaare enda poolt initsieeritud, vaid noorpoliitik näeb siin lihtsalt võimalust kasu lõigata.

"See võib olla ka väga tugevasti Toobali oma initsiatiiv, kes näeb siin oma tähetundi ja Savisaar on sellega lihtsalt nõus. Sageli kõik arvavad, et ta (Savisaar - toim.) on tohutu geniaalne tegelane ja initsieerib ise kõik asjad, kutsub Indrek Tarandi presidendivalimistele jne. Tegelikult sündmused on sageli hoopis teistsugused. Talle tehakse ettepanekud ja ta võtab need vastu, see on ka täitsa võimalik," arvas Kreitzberg.

Toobal on osalenud aktiivselt Keskerakonna erinevate piirkondade koosolekutel ja hääletustel. Peakontor tellis ka hiljuti pea kõigi Keskerakondlaste postkasti tasuta Kesknädala numbri, kus Toobal teravalt Ratast kritiseerib. "See on jah, väga keskerakondlik käik, aga loodame, et Jüri Ratase tutvustus ja intervjuu võiks ilmuda samuti enne valimisi ja tasuta laiali saadetud," sõnas Kreitzberg.

Kreitzberg lisas veel, et kui Savisaar tõsiselt kandideerimist võtab, siis ta loomulikult üritab teha kõik, et need valimised võita. "Ja kui ta lõpuks peaks nägema, et ta ei võida, siis ta ka ei kandideeri päris lõpuni," ütles Kreitzberg lõpetuseks.