Koostöös Eesti jalgpalli liiduga valminud staadion avardab oluliselt nii Keila linna kui Keila SOS lasteküla laste sportimisvõimalusi. Spordiväljaku ehitust on toetanud ligi 70 eraisikut ja ettevõtet, annetusi on kogutud viimased viis aastat.



Eesti jalgpalli liit on pikaajaline Keila SOS lasteküla koostööpartner olles võtnud oma südameasjaks toetada vanemliku hoolitsuseta jäänud lapsi. Keila SOS lasteküla lapsed toovad Eesti rahvuskoondise kodumängude ajal väljakule FIFA Fair Play lipu.



Olümpiavõitja Kristina Šmigun on Keila SOS lastekülaga seotud juba 2004. aastast, mil ta kinkis Aasta Sportlase tiitliga kaasnenud auhinnaraha eest Lastekülale suusavarustust. Kristina algatusel kutsuti kokku SOS lasteküla sõprade klubi koondamaks püsitoetajaid. Heade suhete ja jätkuva koostöö märgiks nimetatakse Kristina spordiväljaku avamisel Keila SOS lasteküla heatahte saadikuks. Kristina kõrval on FIFA saadiku rolli Keila SOS lastekülas viimased kaks aastat täitnud jalgpallur Raio Piiroja. Heatahte saadikute põhiroll on oma eeskuju näidates viia ühiskonda sõnum heategevuse olulisusest.



Avamisüritusel sõlmib SOS lasteküla Eesti ühing koostöölepingud Eesti suusaliidu ja Eesti terviseradade sihtasutusega. Nimetatud heategevuslike koostöölepingute eesmärgiks on läbi suusatamise propageerimise ja sportimise jaoks paremate tingimuste loomise toetada laste ja noorte arengut. Eesti Terviseradade sihtasutus koos Keila linnaga pikendab lähitulevikus valgustatud Keila terviseraja kuni lastekülani. Terviseraja kasutamine saab olema laste jaoks ohutu ja meeldiv.



Keila SOS lasteküla asutati 1995. aastal ning selle peamine eesmärk on pakkuda turvalist kodu vanemliku hoolitsuseta jäänud lastele peremudelil põhineva süsteemi alusel. Keilas SOS lasteküla on koduks ligi 70-le lapsele, kes elavad 12 peremajas, kus SOS ema hoole all elab igaühes 5-7 last ning bioloogilisi õdesid-vendi ei lahutata.