Tallinna linnavalitsuse pressiteenistus väljastas täna hommikul bravuurika pealkirjaga pressiteate: „Linnapea purustas senise valitsemisrekordi.

„Jaanuari algusest tõusis Edgar Savisaar Tallinna linna kõige kauem ametis püsinud linnapeaks, möödudes varasemast rekordiomanikust Jaak Tammest,“ seisis teates.

Pressiteates olevast info põhjal tundub, et linnavalitsuses on hakatud aega arvama alles pärast Eesti taasiseseisvumist, sest 1919 – 1934. aastani oli ligi 15 aastat järjest Tallinna linnapea Anton Uesson.

Pärast lõunat teatati linnavalitsusest, et ka esialgses pressiteates oli tegelikult silmas peetud taasiseseivunud Eesti aega.

Savisaar on läbi kahe ametiaja olnud Tallinna linnapea kokku neli aastat ja seitse kuud, mis tähendab, et pärast Eesti iseseisvumise taastamist on ta tõesti olnud kõige pikemat aega valitsenud meer. Ta sai esimest korda Tallinna linnapeaks 2001. aasta detsembris ning andis selle koha parteikaaslasele Jüri Ratasele üle 2004. aasta oktoobris, mil ta ise suundus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juhtima.

Savisaar naases 2007. aasta aprillis meeritoolile ning istub seal tänase päevani.

Ametis oldud aja poolest järgenevad talle Jaak Tamm (neli ja pool aastat ametis) ja Hardo Aasmäe (kaks aastat ja kuu ametis).

Lühim staaž linnapeana – 14 päeva – kuulub Priit Vilbale.

Tallinna kõrgeimate juhtidega läbi aegade saate tutvuda linna koduleheküljel.