"Kolonelleitnant Ilmar Tamm asub sellele ametikohale tänavu esimesest augustist," ütles Päevaleht Online`ile kaitsejõudude peastaabi teavitusosakonna ülem major Peeter Tali.

Tali lisas, et valik langes Tamme kasuks, kuna tegemist on väga kogenud spetsialistiga, kes on saanud selles valdkonnas hea hariduse.

"Ilmar Tamm on lõpetanud Tallinna Polütehnikumi, töötanud sidesüsteeminde arendajana sidepataljonis ning olnud seal ka väga hea sõjaline juht. Samuti on ta töötanud kaitsejõudude peastaabi side- ja infotehnoloogia osakonna ülemana. Seega on ta läbinud kõik kogemuste saamiseks vajalikud etapid," ütles Tali.

Praegu teenib kolonelleitnant Tamm NATO maaväekomponendi staabi jaoskonnaülemana Saksamaal Heidelbergis, mis on Tali sõnul Eesti jaoks kõrge tase.
Eesti küberkaitsekeskus (cooperative cyber defense centre) asutati eelmisel aastal, täies mahus loodetakse tööd alustada selle aasta teises pooles.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo on varem teatanud, et Eestisse loodava NATO kooperatiivse küberkaitse kompetentsikeskuse töös soovivad osaleda Ameerika Ühendriigid, Hispaania, Saksamaa, Itaalia, Bulgaaria, Leedu ja Poola.

Pärast koostöölepingute sõlmimist hakkavad praeguses Eesti küberkaitsekeskuses teenima ka teiste NATO riikide kaitseväelased ja eksperdid.
Kompetentsikeskuse eesmärk on uute küberkaitsemeetodite, kontseptsioonide ja tehniliste lahenduste väljatöötamine.

Samuti on NATO kompetentsikeskuse funktsiooniks küberkaitsealase analüüsi koostamine, õppe- ja teavitusmaterjalide loomine ning väljaõppe korraldamine.
NATO kooperatiivse küberkaitse kompetentsikeskuse asutamise ettepaneku tegi Eesti juba 2004. aastal. Selline algatus oli ministeeriumi teatel eeskätt seotud Eesti seniste saavutustega IT- ja infoühiskonna arendamisel.