Varasematel finantskonverentsidel on räägitud palju finantsjuhtide igapäevatoimetustega seotud teemadel. Kuid päris kindlasti on finantsjuht organisatsiooni juhtfiguur, kes räägib kaasa strateegilistes arengutes, ning peab seetõttu eriti hästi mõistma ja peegeldama makromajanduses ja tegelikult kogu maailmas toimuvat. Finantsjuht on omamoodi visionäär, kes aitab hoida organisatsiooni õigel kursil ja mõtleb laiemalt. Seetõttu arutamegi tänavu üheskoos Eesti visiooni teemal ja seda raha vaatenurgast. Seejuures ei jää jagamata ka praktilised teadmised.

Millised on tänavused põnevamad alateemad ja esinejad?

Seekord on peaesinejaks Stephane Garelli, Lausanne’i Ärikooli professor ja seal asuva Maailma Konkurentsivõime Keskuse direktor. Nende poolt juba 25 aastat koostatavas maailma riikide konkurentsivõime edetabelis (IMD) langes Eesti 2013. aastal 5 kohta ja platseerus 36. kohale. Mida see meie jaoks tähendab ja kuidas langustrendi peatada?

Esmakordselt on kavas ka lausa kaks paneeldiskussiooni. Avapäeval vahetavad Eesti mõtteid teemal „Minu Eesti visioon 2025“ Juhan Parts, Kaja Kallas, Rainer Nõlvak, Oleg Ossinovski ja Robert Kitt. Konverentsi võtame kokku debatiga „Kuidas Eesti unistused teoks teha?“ FinanceEstonia, Arengufondi, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Teenusmajanduse Koja esindajate osalusel. Lisaks on räägime muidugi rahast – kohalikust kapitalist, pankade rollist, alternatiivsetest instrumentidest, eurorahastusest.

Konkreetsete teadmiste otsijatele on konverentsi kavas ka Targa Eesti meistriklassid, kus oma ala eksperdid jagavad oma kogemusi järgmistel teemadel: investori eluring, ettevõtete väärtuse hindamine, startupi mõtlemise rakendamine juba toimivas ettevõttes, suhtlemine sotsiaalmeedias ja big data.

Kas Finantskonverentsi ülesehituses on võrreldes eelmiste aastatega ka midagi muutunud?

Nagu juba ütlesin, on esmakordselt kavas kaks paneeldiskussiooni, millest loodame elavat ja mõtlemapanevat arutelu. Selleks, et osalejaid rohkem kaasa haarata, on esinemised ka kontsentreeritumad ning me ei hajuta osalejaid erinevate saalide vahel laiali. Unikaalse võimalusena pakume esimese päeva lõpul võimalust males mõõtu võtta suurmeister Kaido Külaotsalt ning kindlasti jagub üllatusi ka õhtusel peol.

Kuhu läheb Eesti ja kust tuleb raha, selgub 10.-11. aprillil toimuval Pärnu Finantskonverentsil.