"Avalik-õiguslikud asutused tegutsevad eriseaduste alusel ja need ei ole ministeeriumi allasutused, mille arendusi oleks ministeeriumil võimalik suunata," selgitas Sukles. 

Kõik avalik-õiguslikud asutused teevad oma investeerimisotsuseid ise, ERRi uue maja ehitus on Rahvusringhäälingu nõukogu poolt aktsepteeritud ja kogu projekti detailne menetlemine, parimate finantseerimislahenduste valimine ja muu seonduv on Rahvusringhäälingu tegevus, rõhutas kantsler. 

"Ka Riigikontroll kirjutab aruandes, et projekt on algatatud ERRi nõukogu otsusega, lähtudes ERRi arengukavast. Et ERR on kultuurivaldkonnas tegutsev asutus, siis kajastatakse tema tegevusi riigieelarves kultuuriministeeriumi blokis, aga eelarve kasutamise kontroll ja suunamise õigus on Rahvusringhäälingu nõukogul," lisas ta.

Riigikontroll tõi oma auditis välja, et ERR-il ja praegugi ruumi üle, kuivõrd ligi 3000 ruutmeetrit pinda südalinnas on välja renditud. Seega jääb mõistetamatuks, miks peaks Rahvusringhäälingul veel suuremat maja vaja olema.