Praegune Lilleküla Keskkooli bioloogiaõpetaja on varem juhtinud Vabariiklikku Noorte Naturalistide Keskmaja, korraldanud lastele põnevaid ja õpetlikke loodusekspeditsioone nii Eestimaa kui ka kaugemate riikide loodust avastama ja uurima. Ta on praegugi tegev Eesti kooliõpilaste juhendamisel mitmes rahvusvahelises keskkonnaprojektis.

Arvi Järvekülg on tunnustatud loodusteadlane, Zooloogia ja Botaanika Instituudi kauaaegne teadur. Alates 1984. aastast juhib ta Teaduste Akadeemia looduskaitsekomisjoni tööd. Looduskaitseauhinna määramisel märgiti tunnustavalt ka tema aktiivset osalemist mitmesugustes looduskaitsealastes uurimisprojektides - nii kohalikes kui rahvusvahelistes. Oma töö ja aktiivse suhtumisega on ta kaasa aidanud kaalukate looduskaitseliste lahenduste leidmiseks ja elluviimiseks Eestis.

Varem on Eerik Kumari nimelise looduskaitseauhinna saanud Fred Jüssi, Aare Mäemets, Rein Maran, Mari Reitalu, Madis Aruja ning Ilse ja Lemming Rootsmäe.

ülemaailmsel keskkonnakaitsepäeval kuulutati välja ka tänavune Karl Ernst von Baeri nimelise stipendiumi saaja, kes saab kuueks kuuks minna stazheerima Saksamaale Vilma saarel asuvasse Looduskaitse Akadeemiasse. Igati vääriliseks pidas zhürii selleks tänavu Soomaa rahvuspargi spetsialisti Kaja Allilenderit, kes taotles erialast enesetäiendamist seoses kaitsealadega ja nende töö korraldamisega Saksamaa eeskujul. Kaja Allilender on Tartu ülikoolis 1990. aastal lõpetanud biogeograafia eriharu.

Keskkonnaministeeriumi pressisekretär