Loomade parema kohtlemise eest võitleva organisatsiooni PETA (peta.org.uk, People fot Ethical Treatment of Animals) karu ehk karuks maskeerunud liige külastab Tallinna, et kuninganna külaskäigu ajal tõmmata tähelepanu kaardiväe karunahast mütside kasutamisele.

Kuninganna visiidi ajal on toimunud meeleavaldused karude kaitseks nii Vilniuses kui Riias. Tallinnas meeleavaldust ei toimu, kuna tekkisid probleemid avaliku koosoleku registreerimisega Tallinna linnavalitsuses, teatas PETA toetajaliige ja Eesti loomade õiguste liikumise Loomade Nimel juht Kadri Taperson.

PETA liikmed kutsuvad üles kuningannat ja Suurbritannia kaitseministeeriumi lõpetama mustade karude massimõrv sümboolsete peakatete nimel. Ühe mütsi tegemiseks võib Tapersoni sõnul kuluda terve karunahk. "Paljusid karusid püütakse lõksudega, mis põhjustab neile päevadepikkuseid kannatusi. Teisi tulistatakse korduvalt, enne kui nad lõpuks surevad. Mõned põgenevad jahimeeste käest ja jooksevad verest tühjaks. Kui emakarud tapetakse, siis orvuks jäänud karupojad surevad nälga," selgitas Taperson.

"Suurbritannia kaitseministeeriumi südametunnistusele jääb süütute karude massimõrv, mille ainsaks eesmärgiks on toota sümboolse tähendusega mütse. Samas on võimalik teha ilusaid ja julmusevabu sünteetilisest materjalist tooteid," ütles Taperson.

Suurbritannia parlamendi üleskutse nr. 1756, mis kutsub üles kasutama kunstkarusnahka kaardiväe mütsides, on kogunud üle 200 Suurbritannia parlamendisaadiku allkirja. 

Karuks maskeerunud PETA liige jälitab ka Prints Charles’i üle kogu maailma ja jätkab seda organisatsiooni andmeil seni, kuni prints kasutab oma mõjuvõimu lõpetamaks Suurbritannia seotus julmade tapmismeetoditega.