Praegune välisministeeriumi töötaja Kolga mõisteti 2003. aastal süüdi ametiseisundi kuritarvitamises, riigisaladuse avalikustamises ja dokumendi võltsimises.

Juuni alguseks oli konkursile kandideerima jäänud kaks kandidaati, Kunnas ning Kolga. Korruptsiooni tõttu 12 aastat tagasi samast ametist lahkuma pidanud Kolga soov naasta tekitas avalikkuses küsimusi. Kolga selgitas kandideerimist, et tal on karistus kantud ja soovib uut võimalust.

Kunnase kaebus viitab aga sellele, et kuigi Kolga karistus korruptsiooni eest võib olla kustunud, siis riigisaladuse avalikustamise tõttu ei tohi ta olla riigiteenistuses ega omada ka riigisaladuse luba, mis kaitseministeeriumi asekantsleril paratamatult olema peab.

Kunnas viitas avaliku teenistuse seaduse paragrahv 15-le, mis ütleb, et riigivastase kuriteo toime pannud inimene ei tohi olla avalikus teenistuses hoolimata sellest, kas tema karistus on kustunud. Riigisaladuse avalikustamine, milles Kolga 2003. aastal süüdi mõisteti, on karistusseadustiku järgi riigivastane kuritegu. Kunnase hinnangul ei tohiks sellisele inimese anda ka riigisaladuse luba.

Kolga on praegu Eesti suursaadik ÜRO juures. Kui Kunnase tõlgendus on õige ja riigivastases kuriteos süüdimõistetud isik ei tohi enam kunagi avalikus teenistuses töötada, siis ei tohiks Kolga ka välisministeeriumi töötajana jätkata.

Kunnase kiri kaitsepolitseisse oli sisult sama halduskohtusse esitatud kaebusega.