Teisipäevasel kohtumisel vanalinna kunstilaatade korraldajate ja linnaametnike vahel läks olukord teravaks ja päädis turvameestega ähvardamisega.

“Agressiivsus, millega perekond Pollid oma arvamust avaldasid, eeldas minult kui Kesklinna valitsuse juhilt mõtlemist oma töötajate turvalisusele,” selgitas Kesklinna vanem Marek Jürgenson inimeste väljaviskamist nõupidamissaalist.

Helgi Polli sõnul kaotas ta kokkusaamisel tõepoolest enesevalitsemine, sest väljareklaamitud arutelu ei toimunud, vaid neljale laata korraldavale firmale anti lihtsalt teada, et nad viiepäevase iga-aastase kunstilaada korraldamiseks luba ei saa.

Põhjus laada kestuses

“Meile anti lihtsalt vastu hambad,” põrutas Polli, sest kirja lõpetas nõue, et kui korraldajad laata lühemaks ei muuda, nad luba ei saa. Kuna aga laada läbiviimiseks tarviliku metallkonstruktsiooni paigaldamine võtab juba ise terve päeva, ei ole korraldajatel võimalik ühe päevaga hakkama saada.

Jürgenson omakorda kummutab Polli süüdistused, sest korraldajad said tema arvates lihtsalt asjast valesti aru, sest  tegu ei ole lõpliku otsusega.

“Oleme avatud kõigile uutele tegijatele, nii turgude kui ka muude avalike ürituste korraldajatele meie kaunis vanalinnas,” ütles Jürgenson ja selgitas, et kuigi esialgse kava järgi on Tallinnal soov korraldada sel suvel Raekoja platsil iga nädal üks laadapäev, ei välista ta ka viiepäevaseid laatu.