Linnavolikogu hariduskomisjon on seisukohal, et õhtukooli õpilased peavad hakkama õppima kas Saaremaa ühisgümnaasiumi või Kuressaare Gümnaasiumi ruumes. Seni Vanalinna koolis tegutsenud õhtukool ei saa seal enam edasi olla, sest kool laieneb põhikooliks ja vajab ise õhtukooli ruume.

õhtukeskkooli õpilase Andrei Lokna sõnul soovivad õpilased, et koolile leitaks uued ruumid. "õppimine mõne teise kooli alluvuses meid ei rahulda, sest ilmselt peaksime hakkama koolis käima igal õhtul. See aga võib näiteks maal elavatele lastega emadele üle jõu käia," kinnitas Lokna. Tema väitel tähendaks linnavolikogu võimalik otsus kool reorganiseerida umbes poolte õhtukooli õpilaste loobumist teadmiste omandamisest.

Kuressaare linnavolikogu hariduskomisjoni esimees Aksel Putk nentis, et kooli reorganiseerimine on vältimatu. "Saaremaa ühisgümnaasiumi või Kuressaare Gümnaasiumi ruumides tegutsemine on majanduslikult kõige põhjendatum," kinnitas ta. "Teine võimalus on see, et õhtukool kolib Kuressaares Pikale tänavale endisesse juuksurisalongi, kuid ruumide remontimine ja kooli tarvis sisustamine läheks tagasihoidlike arvestuste järgi maksma ligikaudu pool miljonit krooni. Linnal pole seda raha kusagilt võtta. Saaremaa ühisgümnaasiumi või Kuressaare Gümnaasiumi ruumes tegutsemine aitaks aga aastas kokku hoida umbes 50 000 krooni." Putki sõnul pole põhjust arvata, nagu kaoks õhtukooli õpilastel võimalus päeval koolis käia, sest gümnaasiumides leidub kindlasti vabu ruume.

Putk ütles, et on kohe valmis õhtukoolile uue maja võtmed andma, kui ainult leitakse pool miljonit krooni. "Kutsun kõiki praeguseid ja endisi õhtukooli õpilasi piketeerima, kui neil on tagataskus pool miljonit. Sel juhul annan ma Pika tänava hoone võtmed kohe neile kätte," ütles ta.

OLIVER RAND