Bajuk märkis, et mõrvale eelnenud ööl läks ta tüdruksõbraga riidu ning tarbis vanalinna baarides rohkelt alkoholi. „Silme ees ujus, olin tugevas joobes.”

Vastu hommikut avastas Bajuk enda sõnutsi, et tema Suur-Karja tänavale pargitud autol on üks rehv tühjaks lastud. Nähes kaugenevaid inimsiluette otsustas mees võtta autost igaks juhuks pesapallikurika ning inimesi jälitada. Väidetavalt pidas ta kurikalöökidest hukkunud Krista Odakivi inimeseks, kes tema auto kallal vandaalitses.

Bajuk märkis, et ei saanud aru, et tegu on naisega ning lõi teda kurikaga puusa, seejärel kogemata pähe ning siis kõhtu. „Kokku kolm lööki, kindlasti mitte rohkem,” märkis ta.

Ootuspärased ütlused

Teise ohvri ründamine oli tema sõnul juhuslik. Naine jäi Bajuki liikumisele trepil ette, mille peale mees ta eemale tõukas. „Naine pööras minu poole ja hakkas emotsionaalselt riidlema. Andsin talle kõrvakiilu. Siis ta hakkas väga valjult karjuma,” rääkis ta. Teisele kannatanule lõi ta mitmel korral kurikaga pähe enda sõnul juhuslikult. „Raputasin teda. Paremas käes oli kurikas. Arvestasin kätt raputades valesti ja tabasin teda pähe.” Prokurör märkis, et Bajuki ütlused olid ootuspärased. Siiski tõi ta välja kaks vastuolu. Esiteks märkis Bajuk eeluurimisel, et lõi Odakivi kurikaga vähemalt kaks-kolm korda. Teiseks rääkis ta enne, et nägi lähenevaid inimesi siis, kui lõi ning hoidis teist ohvrit kinni. Eile aga märkis Bajuk, et nägi lähenevaid inimesi pärast seda, kui oli teise ohvri peksmise lõpetanud.

Sellest, kas Bajuk katkestas teise ohvri peksmise ise või peletasid ta eemale pealtnägijad, tõotab tulla otsustav asjaolu, mis määrab selle, kas tegu oli tapmiskatsega või mitte.

Oma advokaadi esitatud küsimustele vastates märkis Bajuk, et oli Odakivi juurest lahkudes kindel, et naine on elus ning vigastused ei ole tõsised. Samuti rääkis süüdistatav, et soovis teha enesetappu. „Mul oli raske seda koormat kanda. Tundus, et see oleks lihtsaim viis,” rääkis ta.