Bajuk (28) tegi kaks päeva pärast otsuse kuulutamist kohtule teate, et soovib otsuse vaidlustada ringkonnakohtus, ütles Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Otsa sõnul tegi Bajuk veel ka taotluse, et maakohtu otsus tõlgitaks talle vene keelde ning seetõttu ei ole tema kaebuse esitamise lõpptähtaeg teada. 

Maakohus mõistis Bajuki süüdi Krista Odakivi tapmises julmal ja piinaval viisil, samuti teise ohvri mõrvakatses ja karistas teda 18-aastase vangistusega. Samuti tunnistas kohus Bajuki süüdi vägistamises ja mõistis karistuseks kolm aastat vangistust. Üksikkaristuste liitmisel kujunes karistuseks 20-aastane vangistus. Praegu viibib Bajuk Tallinna vanglas, kus ta karistust kandma hakkab, selgub pärast kohtuotsuse jõustumist aprillis.

Kohus leidis, et sünoptik Krista Odakivi tapmine toimus piinaval ja julmal viisil, kuigi kohtus rääkis Bajuk, et lõi Odakivi kokku kolm korda ja vaid ühel korral tabas ohvrit kogemata kurikaga pähe. Kohus nende ütlustega ei nõustunud, viidates ekspertiisi hinnangule, et jõulisi lööke anti ohvrile pähe korduvalt.

Kohus leidis, et teist ohvrit peksis Bajuk sama tahtlusega, seega oli tegu mõrvakatsega. Ohver pääses vaid tänu enda tegevusele ja rolli mängisid ka tunnistajad.