Kurikamõrvas süüdistatava Vjatšeslav Bajuki täna jätkuval kohtuprotsessil viibiv Päevalehe reporter Ilmar Kahro ütles, et praeguseks on Harju maakohtu saalis üle kuulatud kolm tunnistajat – Bajuki tööandja restorani peakokk Dmitri Rooz, Bajuki abikaasa ning tema tüdruksõber.

Rooz rääkis, et suhtles Bajukiga tööalaselt ning iseloomustas viimast kui tagasihoidlikku, kohusetundlikku töötajat. Snelli pargis juhtunut olid nad kollektiivis koos samal päeval ka arutanud ning Bajuk oli siis öelnud, et tegu on väga räige juhtumiga.

Bajuki tüdruksõber rääkis, et tutvus kohtualusega tööl, kui ta oli samas restoranis ettekandja. Kui ta 2009. aasta märtsis vallandamise tõttu endast väljas oli, pakkus Bajuk talle kurikat - mine tao sellega vastu puud ja ela ennast välja.

Snelli pargis toimunut nad naise mäletamist mööda Bajukiga ei arutanud. Inimesena iseloomustas ta süüalust kui lahket, tähelepanelikku ja hoolitsevat meest, kes ei olnud agressiivne.

Bajuki abikaasa keeldus ütluste andmisest.

Eile alanud protsessil tunnistas Vjatšeslav Bajuk end kurikamõrvas osaliselt süüdi. Ta võttis omaks, et tappis üle-eelmise aasta sügisel Tallinnas Snelli tiigi ääres kõndinud naise. "Minu tekitatud vigastuste tõttu suri inimene, kuid ma ei tunnista end süüdi surma põhjustamises julmal ja piinaval viisil," lisas ta samas.

Teise naise mõrvakatset Bajuk ei tunnistanud, samuti ei tunnistanud ta end süüdi vägistamises.

Süüdistuse järgi ründas Bajuk 2009. aasta 23. novembril Tallinnas Snelli tiigi läheduses kaht naist ja peksis neid kurikaga nii, et üks kannatanutest, EMHI sünoptik Krista Odakivi suri mõned päevad hiljem haiglas ja teine kannatanu pääses rünnakust eluga.