Volikogu liikmetel on parkimisõigust tõendav dokument, kuid selleks ei ole volikogu liikme visiitkaart, vaid parkimisluba. Tõnis Bittmani autol seda parkimisdokumenti ei olnud. Oli visiitkaart. Parkimisluba ei saanudki olla, sest volikogu on väljastanud Tõnis Bittmani parkimisloa hoopis teisele autole. Autole, mille number on 600 VIP.

Selle omanik on aga Helina Eirand.

Pettis passidega

Prokuratuuri andmeil oli Eirand 2001. aasta lõpus ja 2002. a alguses seotud passipettustega – passiomaniku foto oli vahetatud pettuseskeemis osalenud isiku fotoga. Nii sõlmiti laenu-, käendus-, mobiilside- ja ostu-müügilepinguid ning jäeti laen tagasi maksmata ja osutatud teenuste eest tasumata. Kelmidel õnnestus 2001. aasta lõpus kahel korral välja petta 30 000 krooni suurune laen AS-i Balti Investeeringute Grupp Pärnu-kontorist, kus nad esitasid võltsitud passid, pangakonto väljavõtted ja palgatõendid. Kolmandat korda sama skeemi järgi laenu võtmine ebaõnnestus, sest laenukontori töötajal tekkis kahtlus esitatud dokumentide õigsuses.

Lisaks õnnestus Helina Eirandil võltsitud passiga AS-i Radiolinja Eesti Pärnu-kontoris ja EMT Haapsalu-esinduses sõlmida mobiilsidelepingud. Tasumata jäetud arvetega tekitas ta Radiolinjale üle 1000 krooni ning EMT-le üle 4000 krooni varalist kahju.

Sama passi kasutades sõlmis Eirand käenduslepingu Viljandis asuvas AS-i Amer Kodumasinad kaupluses, mis võimaldas samuti võltsitud dokumente kasutanud Riho Lehtlal järelmaksuga kaupa osta. Graafikujärgsete maksete tasumata jätmisega tekitati Amer Kodumasinatele ligi 45 000 krooni kahju.

Petuskeemis osalenuid karistas kohus prokuröriga sõlmitud lihtmenetluse kokkuleppe alusel ühe kuni kahe aasta pikkuste tingimisi vangistustega.

“Praegusel hetkel töötades, kus ma olen, võideldes enda omadega, on mul võimalik töötada ja mingit kapitali saada. Aga vahetada sama viineripirukas teise viineripiruka vastu...” ütles Tõnis Bittman mõnda aega tagasi ühel lindil.