Küsimus, mis on esitatud, ootab ju endiselt vastust. Teda pole tagasi võetud. Seega, milline neist kahest, kas Linnateatri uus hoone või Kultuurikatel, peab valmima 2011. aastal?

See ongi kogu küsimus. Ja vastamiseks on aega pisut üle 10 päeva.

Tallinna linnapea on lubanud, et juhindub otsust langetades sellest, mida inimesed talle ette ütlevad. Kampaania esimestest päevadest on ülekaal püsinud Kultuurikatla poolel. Seega neil, kelle meelest õige vastus oleks Linnateater, neil on veel viimased 10 päeva aega tegutseda.

Vastasel juhul Linnateatri uut hoonet aastaks 2011 lihtsalt ei tule.

Absurdsetest väidetest hääletusel osalemise vastu, ei maksa lasta ennast häirida. Peamiselt on räägitud sellest, et tegemist kahe kultuuriobjekti vastandamisega. Ühelt poolt pole see õige.

Kui otsus langetatakse Linnateatri kasuks, siis tuleb Kultuurikatel kunagi ikka - ja vastupidi.

Samas on küsitluses loomulikult element vastandamist. Kultuuriobjektid seisavad eelarve ees, kuid ei pruugi sinna mõlemad sisse ära mahtuda. Üks valmib aastal 2011, teine peab järelikult valmima hiljem. Seda me otsustamegi.

Häid argumente on mõlemal poolel. Ja mõlema vastu.

Linnateater on selge identiteediga, kindla käekirjaga teater. Kultuurikatel on eksperiment. Uus teatrimaja annaks Linnateatrile laiemad võimalused. Oma maja on Linnateater oodanud aastakümneid. Samas on Linnateater juba täna edukalt toimiv asutus.

Kultuurikatel on paljude meelest uus, huvitav, mitmekülgne ja paljulubav. See on ka katlaprojekti nõrkuseks. Kuidas saame tulemuses kindlad olla?

Asupaik on paljude jaoks perifeerne. Tähendab, kultuurikatel võib jääda tühjana seisma, kui publiku meelest on asukoht liialt „nurga taga“.

Lõpuks taandub kõik isiklikele kultuurieelistustele. Kelle jaoks on klassikaline Linnateater etem pungimaigulisest Kultuurikatlast, kelle jaoks vastupidi.

Linnateatri olukorra muudab keerulisemaks stabiilselt 9-10 protsendipunkti juures püsiv mahajäämus.

Seda on iga lisanduva häälega aina keerulisem muuta. Puhas matemaatika.

Vaja üle neljakümne hääle linnateatri toetuseks, et tulemus muutuks ühe protsendipunkti võrra. Vaja on poolsada ja enam häält, et tulemus viigistuks ja hakkaks nihkuma ettepoole.

Kui hääletus jätkub samas vaimus, siis ei pruugi linnateatri uut hoonet tulla.