Politseipeadirektor Raivo Küüt esitab järgmise sammuna juhtkonna siseministrile kinnitamiseks, teatas politseiameti pressiteenistus.

Raivo Küüdi ettepanekul juhib Politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitsei osakonda Raigo Haabu, korrakaitsepolitsei osakonda Tarmo Miilits, piirivalve osakonda Tõnu Hunt, kodakondsuse ja migratsiooni osakonda Merike Jürilo, Põhja prefektuuri Elmar Vaher, Lõuna prefektuuri Tarmo Kohv, Ida prefektuur i Aldis Alus ning Lääne prefektuuri Priit Suve.

Politseipeadirektor Raivo Küüdi sõnul on kõik kandidaadid oma ala tipptasemel professionaalid, kes on end tõestanud ka tugevate juhtidena.

„Tegemist on inimestega, kes on ühendamise protsessi algusest peale näidanud oma tahet ja võimekust kasutada ametite liitmisest tõusvat sünergiat maksimaalselt oma valdkonna arendamiseks. Usun , et esitatud juhtide meeskond on uue ameti eesmärkide saavutamiseks parim,“ ütles Küüt.

Politsei- ja piirivalveameti põhistruktuuri moodustavad neli põhitöö osakonda (kriminaalpolitsei osakond, korrakaitsepolitsei osakond, piirivalve osakond ning kodakondsuse ja migratsiooni osakond) ja neli regionaalset prefektuuri (Ida, Lääne, Lõuna ja Põhja prefektuur).

Peadirektori otsealluvuses on veel sisekontrollibüroo, koordinatsioonibüroo ning tugiteenuste valdkonda juhtiv administratsioonidirektor.