Luige: aasta viss on noorlehm Juuni

•• Reedel Harjumaal Luigel toimunud näitus-konkursil Viss 2006 valiti tänavuseks Eesti kauneimaks Holsteini tõugu lehmaks Juuni, kes kuulub AS-ile Tartu Agro. Aasta vissiks valitud Juuni võistles noorte lehmade klassis, kuid osutus ka absoluutseks tšempioniks. Teine tiitel anti lehmale Kissel, kes kuulub Piistaoja katsetalule Pärnumaal.

Tanel Bulitko


Kuhjavere: oma teatripäevad

•• Laupäeval kell 19 algavad Passaia talu õuel külateatrite päevad, kus osalevad näiteringid Viljandimaalt ja kaugemalt.

Avinurme suveteater mängib Hugo Raudsepa “Roosasid prille” Malle Pärna lavastuses. Laupäeva õhtu jätkub simmaniga külamaja juures, mida täiendab heategevuslik oksjon.

Pühapäeval alustatakse juba kell 10 ning esinemiseks seavad end valmis kaheksa näiteseltskonda Abjast, Aimlast, Hallistest, Kosksillast, Pilistverest, Rimmust, Viljandist ning Pärnumaalt Metskülast. On nii Oskar Lutsu kui ka August Kitzbergi tükke. Vaatamist peaks jätkuma kuni kella 17-ni pärastlõunal. Päevad lõpetab Kalju Komissarovi kokkuvõtlik seminar näitemängutegijaile ja -juhendajatele.

Urve Mukk


Väike-Maarja: orkester Saksamaa festivalil edukas

•• Väike-Maarja puhkpilliorkester, mille koosseisust moodustavad enamiku Väike-Maarja muusikakooli kasvandikud, või-tis Saksamaal Heikendorfis toimunud puhkpilliorkestrite festivalil kolmanda koha.

Kõrge tunnustus saadi kontserdikategoorias esitatud teoste eest. Festivali üldvõitja oli Taani orkester Vejen Garden.

Vallo Taar


Laagna: sõjateater ja sõjaturismi seminar

•• Vaivara valda plaanitakse näitusesaalist ja vabaõhuelementidest koosnevat sõjaajaloo teemaparki, mis seob tervikuks valla territooriumil asuvad Põhjasõja,  I ja II maailmasõja ning 1930-ndate kaitseliinid ja -ehitised.

Sõjaajaloo teemapargi rajamist arutati reedel Vaivara vallas Laagna hotellis toimunud seminaril. Üritust juhtis 3,5-aastase militaar-  ja seitsmeaastase turismiarendusalase kogemusega Prantsuse armee kapten Pierre Blime. Õhtul etendas klubi Front Line II maailmasõja lahingut. Ivika Maidre