Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist ütles Päevaleht Online’ile, et auto roolis istus 20-aastane Georg, kuid teiste hukkunute isikud selguvad kindlalt alles pärast DNA-analüüsi tegemist, kuna põlevasse autosse jäänute surnukehade järgi pole isikuid tuvastada võimalik.

Nii on Risti sõnul ka omastele öeldud, et kindla teadmise saamiseks tuleb ära oodata DNA-analüüs, praegu on noorte isikud kindlaks tehtud leitud isiklike esemete põhjal.

Risti sõnul olid teised hukkunud väidetavalt 20-aastane Siim, 21-aastane Rünno ja 18-aastane Maili, kusjuures neiu sai just täna 18-aastaseks.

Politsei sai juhtunust teate täna hommikul kell 4.35, kui Kapu-Rakke-Paasvere 33. kilomeetril tee kõrvalt põllult leiti põlenud auto. Politsei tuvastas sündmuskohal, et lauges paremkurvis oli teelt välja sõitnud BMW 528, mis rullus korduvalt üle katuse ja süttis seejärel põlema. Autojuht paiskus autost välja ja hukkus sündmuskohal ning kolm kaasreisijat hukkusid põlevas autos.

Ida politseiprefektuuri korrakaitseosakonna juht Tarmo Tammiste rääkis, et kõik asjaolud sündmuskohal viitavad sellele, et auto liikus väga suurel kiirusel. Auto peatus pärast rullumist alles 170 meetri kaugusel kohast, kus see teelt välja sõitis. Lisaks olevat autost välja paiskunud Georgil peal olnud ka turvavöö.

Roolis oli kohalik noormees, kel olid esmased juhiload ning varasemalt oli ta vastutusele võetud erinevate liiklusrikkumiste, sealhulgas ka lubatud sõidukiiruse ületamise eest.

Ida politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo juht Eduard Vismann rääkis Päevaleht Online’ile, et auto sõitis kindlasti üle saja kilomeetri tunnis, kuid täpsema sõidukiiruse ütlemine oleks spekulatsioon.