Seoses sündmusega on kinni peetud kaks isikut ja prokurör otsustab täna nende suhtes Viru maakohtult vahistamise taotlemise eeluurimise ajaks, teatas Ida politseiprefektuur Päevaleht Online’ile.

Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirje Merilo sõnul oli taksojuht kaduma läinud üleeile õhtul ja üleeile hakati teda otsima. Eile pidasid Ida prefektuuri politseinikud tapmises kahtlustatava kinni, samuti leiti takso ja tapetud mees. Õhtul peeti kinni ka teine kahtlustatav.

Virumaa Teataja andmetel leiti takso Tapa vallast Moe külast tühermaalt ja kinni on peetud kaks vene keelt kõnelevat Lääne-Virumaalt pärit meest, kes on varem silma paistnud õigusrikkumistega.

Tapetud mehe näol on Virumaa Teataja andmetel tegu Ravere vallas Lepnal elanud Duo Takso taksojuhiga.

„Nii jõhkra ja raske kuriteo puhul on kriminaalpolitseile esmatähtis kahtlustatavad võimalikult kiiresti tabada, et ära hoida nende poolt uute võimalike kuritegude toimepanek,” ütles Ida prefektuuri kriminaalosakonna ülemkomissar Rauno Võsaste. „Antud juhtumi puhul õnnestus mõlemad kahtlustatavad kinni pidada ühe ööpäeva jooksul pärast taksojuhi kadumist.”

Sündmuse uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist. 

Ida politseiprefektuuri esindaja Mari Riina Rist ütles Päevaleht Online’ile, et Lääne-Viru maakonnas ei ole kallaletungid taksojuhtidele sagedane nähtus. „Eelmisel aastal küll oli juhtum, kus taksojuhti rööviti, aga sellised asjad sagedased kindlasti ei ole,” rääkis ta.