"Ma olen näinud, et Eesti inimeste jaoks, kes on niivõrd võõrdunud sõjaväest ja sõjatehnikast, on tankid midagi erilist. See on üks tavaline masin, mille eripära on selles, et tal on relvastus peal ja ta on soomustatud. Tankid ise ei otsusta midagi," märkis Laaneots intervjuus "Terevisioonile".

Samuti oli Laaneots ärritunud selle üle, et meedias räägiti, et Eesti soovib endale luua tankiarmeed, kirjutavad ERR-i uudised. "Ärge rääkige eetrisse rumalusi. Üks tankiarmee on umbes 1200 tanki, 2600 soomusmasinat ja umbes 70 000 inimest. Mina väga tahaks tankiarmeed omada, aga selge on see, et Eesti ei ole seda mitte kunagi võimeline muretsema," sõnas kaitseväe juhataja.

See, kui palju Eesti endale mingit relvastust hangib, sõltub Laaneotsa sõnul meie majanduslikest ressurssidest. Täpsematest hankimiskavadest saavat rääkida alles pärast kaitsejõudude pikaajalise arengukava kinnitamist valitsuses.

Kaitseväe juhataja sõnul on ilmne, et Eesti kui väikeriik ei ole oma jõududega suuteline suurt ja võimast agressorit pikalt tõrjuma, kuid see aeg, mis kulub NATO vägede siiajõudmiseks, tuleb üle elada.