Putini eesmärk ei ole võtta ära Krimmi, vaid ta püüab kukutada Ukraina praegust opositsioonilist valitsust ja saada riigis võimule meelepärased persoonid. Putin on kindlalt veendunud Lääne hambutuses ja selleks andis hoogu Gruusia sõda, mis ei toonud talle mingeid tagajärgi. Sellepärast on Putin julge. Kui Ukraina aktsioon on Putinile edukas, pole kahtlust, et ekspansioon jätkub, ei välista, et tulevikus ka Balti riikide suunas. Siin on ka palju Vene kodanikke ja leiab alati ettekäände, et neid kaitsta.

••
Ja siin on näha, miks oli meil vaja NATO-sse minna…

Loodan, et kuni oleme NATO-s, ei juhtu midagi. Teine asi on see, kuidas NATO evolutsioon välja näeb, sest NATO nõrgim koht on Lääne-Euroopa, mille kaitsevõime on viimase 20 aasta jooksul languses olnud. Seal peidetakse pead liiva sisse ja arvatakse, et midagi ei juhtu. Ehk see vapustus, mis Ukrainaga seotud, ärgitab Lääne-Euroopat mõtlema. Äkki hakatakse aru saama, et praegu Krimmis välja mängitud stsenaarium on sarnane Austria Anschluss’iga, kui Hitler tegi ettekäändeks kogu saksa keelt kõnelev rahvas ühendada. Teine sarnasus on sudeetidega, kui Hitler võttis sudeedisakslased oma kaitse alla ja haaras Tšehhoslovakkiast suure tüki.

Edasi luegdes saab teada, milliseid sündmusi Krimmis toimuv Laaneotsale meenutab ning miks ei ole alust Ukraina olukorda sõjaliselt sekkuda.