Laar selgitas parteikaaslastele saadetud kirjas, et peab europarlamendi valimisi siiski oluliseks.

„Iga inimene peab suutma valida, mida ta oma elus teeb. Kahel toolil istumine pole kunagi kellelegi tulu toonud. Minu otsus on praeguses olukorras püsida Eestis ning rakendada oma kogemust selleks, et Eesti võimalikult valutult praegusest kriisist välja viia,“ kirjutas Laar.

„Minu otsus on seda lihtsam, et Isamaa ja Res Publica Liidu kandidaatide nimekiri Euroopa Parlamenti on väga tugev,“ jätkas ta.

Laari sõnul on Tunne Kelam Eestit väga tõhusalt esindanud, tema kogemus teeb Kelamist tugevaima kandidaadi eelseisvatel valimistel.

„Sama kehtib ka Euroopa asjade komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni kohta, kelle kogemus ja kompetents Euroopa asjades on veenev. Pikemalt tutvustamist ei vaja ka Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee värske asepresident Andres Herkel,“ lisas ta.

„Kas poleks aga mõttekam end siiski peibutuspardina valimisnimekirja etteotsa kanda - nii nagu see mõne erakonna puhul näib juhtuvat? Selline käitumine on minu jaoks ebaeetiline, tegemist oleks selge valijate petmisega,“ arvas Laar.

„Isegi kui ma väidaksin, et kuigi ma nimekirja esimeses osas kandideerides ju toetaksin vaid oma erakonda, annaksid paljud inimesed ikkagi oma hääle just mulle - ja kui ma siis jätaksin Euroopasse minemata, oleks tegemist nende petmisega,“ jätkas ta.

Europarlamendi valmised toimuvad 7. juunil.