“Ühe inimese sõnul, kes juhtumit mäletab, ma ei tulistanud pildi pihta. Ma ei saa täna sajaprotsendise kindlusega väita, et tulistasin ja sain pihta, aga ma ei saa seda ka ümber lükata. Sest siis ma valetaksin,” ütles Laar eile. “Võtan ette Robert Lepiksoni tunnistuse ja selle, mida ta on avalikkusele väitnud. Kui püüan tagasi mõelda omaenda meeleoludele ja tunnetele, mis mind valdasid 1999. aasta kevadel peale üsna räpast valimiskampaaniat ning, mis seal salata, ka oma poisikeselikule iseloomule, siis pean seda, et ma seda tegin, äärmiselt tõsiseltvõetavaks faktiks.”

Peeter Päll Eesti Keele Instituudist ütles, et keeleteadlasena ei loe ta Laari avalduse viimasest lausest välja ühest tõlgendust tulistamise ülestunnistamise kohta. “Kui tema lauset sõna-sõnalt võtta, siis sisuliselt tähendab see tunnistamist, et ta tegi seda (lasi Savisaare pilti – toim),” ütles Päll. “Fakt tähendab tõestisündinud asja.”

Laari sõnul pole ta avalikkusele valetanud, kui on öelnud, et ei tulistanud Savisaare pildi pihta. Laar tunnistas siiski, et on andnud juhtunu kohta avalikkusele ebaselgeid vastuseid, sest juhtunust on palju aega möödas. Savisaare pildi tulistamine toimus 1999. aasta mais Nursi sõjaväebaasis.

Eelmisel kolmapäeval andis Laar TV3 küsimusele: “Kas Savisaare pildi pihta laskmine toimus või ei toimunud?” vastuse: “Lühidalt öeldes /—-/ on tegu jamaga.”

Laari kinnitusel pole oluline, kas ta tulistas pildi pihta või mitte. “Kogu minu käitumine tervikuna, see, et selline asi sai toimuda, on eetiliselt taunitav ja poliitiliselt rumal,” kinnitas peaminister. “Mul on toimunu pärast südamest kahju ja ma vabandan, ka Edgar Savisaare ees isiklikult.”

Laar ütles, et ei kavatse Nursi vahejuhtumi pärast tagasi astuda. “Kui umbusaldus algatatakse valitsuskoalitsiooni poliitilise suuna, koalitsioonilepingu või muu tõsise poliitilise küsimuse põhjal, vastan sellele parlamendis seadusega ettenähtud korras,” ütles Laar. “Samas pean oma kohuseks veel kord paluda vabandust kõigi ees, kes on uskunud sellesse, et peaminister, valitsus, mina kui Isamaaliidu esimees teen kõike õieti. Ka mina olen inimene, palun vabandust!”