Nüüd räägivad Eesti Päevalehe usaldusväärsed allikad, et see ongi nii. Koht olevat n-ö määratud riigikogu tööst märtsivalimistel ilma jäänud Lauri Vahtrele, kel on vastav kvalifikatsioon ajaloo erialalt olemas.

Vahtre sai üsna pahaseks, kui Eesti Päevaleht uuris, kas ta on sellest tööst huvitatud. „Mina ei pea sellele küsimusele vastama. Pealegi – kui Päevaleht ise ka ei tea, mida ta kirjutab. Ükspäev kirjutab, et „oh kui tore, et nõutakse doktorikraadi” ja kohe järgmine päev tuleb otsa, et „oh kui kole, et nõutakse”. Palun otsusta­ge ära, mida te tahate: kas te ta­hate kedagi maa sisse taguda või mis see eesmärk on. Rohkem ma sel teemal ei räägi. Nägemist.”

Aktiivset IRL-i liiget Vahtret loetakse kuuluvat nn kampsunite punti ehk isamaalaste ridadesse, kes parteis võimuohjad enda kätte haaranud Res Publica leeri domineerimise tõttu on ühenderakonnas tagaplaanile puksitud. „Kampsunite” viimne mohikaanlane, IRL-i esimees Mart Laar paistab kaitseministrina olevat teel vanade kaasvõitlejate oma tiiva alla võtmisele.

Vahtre on tuntust kogunud aktiivse isamaalise publitsistina. Osaliselt pärineb tema sulest näiteks Vabadussõja-ainelise rahvuslik-patriootilise filmi „Detsembrikuumus” käsikiri. Veel suurema panuse andis ta aga ETV isamaalis-romantilise draamasarja „Tuu­lepealne maa” stsenaariumisse. Kas kaitseministeerium plaanib lisaks rahvuslikku filmistuudiot või telekanalit, näitab tulevik.