Tuleval nädalal otsustatakse, kas USA-le antakse välja ka tema väidetav kuriteokaaslane Stanislav Grinevitš.

„Tegemist ei ole sugugi mitte tavaliste röövlite või varastega, vaid väga nutikate härrasmeestega,“ ütles justiitsminister Rein Lang tänasel valitsuse pressikonverentsil.

„Mehed on sisse häkkinud erinevate lääne pankade infosüsteemidesse. Varastanud deebatkaartide koode, tootnud võltsitud pangakaarte ning nende kaartidega võtnud raha välja üle kogu maailma. Sealhulgas ka Eestis,“ lisas ta.

„Ei maksa arvata, et arvutite kaudu toime pandud kuriteod jäävad karistamata, juhul kui need pannakse toime Eestis aga tagajärjed saabuvad näiteks Ameerika Ühendriikides. Meil on Ameerik Ühendriikidega suurepärane koostöö, eriti sealse organisatsiooniga FBI,“ rääkis Lang.

„Võin kinnitada kõigile nendele, kes omandavad Sillamäe IT-kolledžis (minister pidas silmas ilmselt Sillamäe kutsekoolis õpetatavat arvutiteenindaja eriala – toim.) haridust mitte headel eesmärkidel, vaid selleks, et saada oskusteavet pangadokumentide võltsimiseks või lääne pankadesse süsteemidesse häkkimiseks: kätte saadakse nad igal juhul, varem või hiljem ja oma tegude eest tuleb vastust anda,“ lisas ta.

Üks kahest USA-le välja antavast mehest on Sillamäe kutsekooli kasvandik.