Lisaks lubati Eesti abi ka Moldova seadusandluse harmoneerimisel Euroopa Liidu omaga, sest Langi sõnul võtab Moldova lähenemist Euroopa Liidule väga tõsiselt.

Muuhulgas arutati visiidi jooksul Eesti ja Moldova edasist justiitskoostööd. Minister Langi sõnade kohaselt on Moldova väga huvitatud Eesti vanglasüsteemi senisest arengust ning edasistest arenguplaanidest. „Selles osas toimuvad Moldovas positiivsed arengud ning riigi justiitsministril on väga selge nägemus, kuidas arendada Moldova justiitssüsteemi vastavuses Euroopa Liidu arusaamadega,“ lisas Lang.

Visiidi käigus sõitis Eesti delegatsioon ka läbi Transnistria separatistide kontrolli all oleva territooriumi, mille puhul on tegemist kuritegeliku grupeeringu poolt kontrollitava osaga Moldova territooriumist, mis püsib üksnes Venemaa relvajõudude toel. Delegatsioon tutvus Euroopa Liidu EUBAUM missiooniga, mis peaks abistama Ukraina piirivalvet Transnistriast lähtuva kuritegeliku tegevuse lõpetamisel. Praegu on Transnistria lähtekohaks ulatuslikule salakaubandusele, sealhulgas ka inimkaubandusele.

Justiitsminister Rein Lang viibis Moldovas ametlikul visiidil 3.-5. mail. Visiidi eesmärgiks oli kohtumine Moldova justiitsministri Victoria Iftodiga, et arutada kahe riigi võimalikku koostööd justiitsvallas.