Künnapuu sõnul ilmnes esimesel, lehekuulutuse kaudu leitud lapsehoidjal peagi alkoholiprobleem. Teist, firma kaudu leitud hoidjat ei rahuldanud 22-kroonine tunnipalk, ka ei kattunud tema vajadus vaba aja järele vanemate nägemusega tööst. Kolmanda hoidja meelest tahtis põnn liiga palju sülle. Lõpuks leiti firma kaudu taas uus hoidja, kes perele meeldib, kuid kellele tuleb maksta 25 krooni tunnist.

Künnapuu hinnangul tuleks lapsehoidjatest, kes üht või mitut peret alt vedanud, kindlasti inimesi teavitada. «Kui lapsehoidja ära kaob, on see perele täielik katastroof,» leidis ta.

Lapsehoidmist pakkuva osaühingu Koduteenused juhi Piret Palvadre sõnul oleks ühtse hoidjate registri loomine kasulik vaatamata sellele, et firmadel on oma töötajatest ülevaade olemas. «Sel moel saaks ka teised firmad probleeme tekitanud töötajatest teada ning oskaks neist hoiduda,» arvas ta.

Rahvastikupoliitika arengukava järgi töötatakse välja laste päevahoiu võimaluste kontseptsioon ning selle raames lapsehoidjate ja koduabiliste register. Hoidjate register peaks valmima 2006. aasta juunis ja selleks on ette nähtud neli miljonit krooni. Lisaks registri loomisele näeb arengukava ette ka seda, et kutsekoolides hakatakse välja õpetama lapsehoidjaid.