Põhja politseijaoskonna ülemkomissari Andre Hansaare sõnul on teada need inimesed, kes võivad vastutada laste elu ohtu seadnud ravimi prügikasti viimise eest, ning politsei murrab pead, millise süüdistuse saab neile esitada. “Kuid selgunud on mitmed nüansid, mida on tarvis põhjalikult kontrollida ja seega ei saa uurimise huvides rohkem informatsiooni anda,” ütles Hansaar.

Politseil on teda buss, mis tõi prügi ja samuti kontrollitakse ühe pealtnägija versiooni, mille kohaselt tõid prügi mees ja naine tumeda pick-up autoga.

Ravimiameti inspektsioonioosakonna juhataja Hille Kaski sõnul on polümeerpakendis silmatilkade näol suure tõenäosusega tegemist üle piiri toodud salakaubaga. “Alates 1999. aastast ei ole klofeliini silmatilku legaalselt Eestisse imporditud. Iga ravim valesti kasutatuna on mürk,” ütles Kask.

Tema sõnul on leitud olluse naljapärast teisele isikule sissesöötmine võrdne tapmiskatsega. “Klofeliinimürgitus põhjustab reeglina väga tõsiseid tervisehäireid, ent lõpeb õigeaegse arstiabi korral harva surmaga,” märkis Kask.

Kaasõpilastele neljapäeval piima sisse klofeliini tilgutanud Kopli Vene gümnaasiumi kolm koolilast on selgitused andnud ning süü omaks võtnud. Koolilaste suhtes on algatatud kriminaalasi raske kehavigastuse tahtliku tekitamise tõttu.

Tallinna lastehaiglas mürgistusega ravil olnud kuus last said eile haiglast välja. Lastehaiglas oli ravil neli kooliõpilast ja kaks 6-aastast last.

Mustamäe haiglasse viidud kahest mürgistuse saanud lapsest ei sattunud kumbki reanimatsiooni. “Neil oli kerge mürgistus ja jälgisime neid kolm-neli tundi ning lasime siis koju,” ütles sisehaigusteosakonna juhataja Boris Loogna.

Pärast üleeilset pole Mustamäe haiglasse klofeliinimürgistusega lapsi toodud.