Linnavalitsuse, linnaosa ja kiriku koostöö 111 000 elanikuga Lasnamäele esimese kiriku rajamiseks algas metropoliit Korneliuse kirjast Linnavalitsusele, et üle poole Lasnamäe elanikest loevad end õigeusklikeks ning EÕK sooviks neile kodu lähedale pühakoja rajada.

EÕK esindaja, isa Boriss Merlin ütles, et kaks esimest ettepanekut Mustakivi teel ja Liikuri tänaval ei sobinud oma tausta ja pinnamoe tõttu - kirikud on alati ehitatud kõrgemale kohale ning teistest hoonetest pisut eemale. Samuti on kiriku jaoks oluline kommunikatsioonide olemasolu ja ligipääsetavus inimeste jaoks.

Linn tuli kiriku soovidele vastu ja suutis lühikese aja jooksul tänaseks välja pakkuda veel kolm võimalikku uue kiriku asukohta kõrgel paekaldal tulevases Loopealse asulas Lavamaa teel, Lasnamäe sissesõidul Narva maantee poolt Smuuli tänaval ning Lasnamäe algses keskuses juba ammu Pae pargiks kavandatud karjääride territooriumil.

Kiriku arhitektuurist kõneldes ütles metropoliit Kornelius, et õige oleks kasutada ära Eesti õigeusukirikute arhitektuuri originaalseid traditsioone, kus kirikud on tavaliselt tagasihoidlikud. Lasnamäe kirik peaks siiski kohanduma tänapäevase arhitektuuriga ning olema ka kergem ja kõrgem kui tavalised Eesti õigeusukirikud. Isa Boriss tõi näiteks Minskis Tšernobõli katastroofi ohvritele rajatud kiriku.

Isa Borissi sõnul pühendatakse Lasnamäe pühakoda Jumalaema ikoonile "Kiire kuulja", mille originaal asub Kreekas Athose mäe kloostris ja mille koopia on olemas ka Toompeal Nevski katedraali vasakus löövis.

Savisaar avaldas metropoliit Korneliusega kohtudes rõõmu, et EÕK on lõpuks registreeritud ning lootis, et ka kõik kiriku omandiküsimused saavad lahendatud. EÕK on mõelnud Lasnamäe kiriku rajamisele juba 5 aastat ja kiriku registreerimine 17. aprillil 2002 tegi võimalikuks selle soovi edastamise Linnavalitsusele.

"Kiriku veskid jahvatavad aeglaselt," ütles isa Toomas Hirvoja kommentaariks metropoliit Korneliuse soovile võtta valiku tegemiseks piisavas koguses mõtlemis- ja palvetamisaega. Edgar Savisaar tegi ettepaneku kohtuda uuesti linnavalitsuses, kui kirik on kruntide hulgast sobiva välja valinud.