##Kitsastes oludes paiknenud lasteraamatukogu koliti ümber Paepealse raamatukokku ja sellele lisati täiskasvanute teeninduse osa. Paari aastakümne jooksul pidevalt täiendust saanud noorema põlve lugemisvara üle Paepealse raamatukogu töötajate sõnul nuriseda ei saa. Küll vajavad lähiajal täiendamist täiskasvanute fondid, mida täismahus kusagilt üle võtta ei olnud.

Uues raamatukogus asub kogu kirjandus avariiulitel, ruumides on eraldi lugemistuba ja arvutid interneti kasutamiseks. Üritusteks on samuti omaette saal, mida soovi korral ka välja renditakse.

Paepealse on kaheksas arvutiteenindusega raamatukogu Tallinnas. Käsitsiteenindusega võrreldes aegasäästvam, raamatupidamisprogrammil põhinev süsteem võimaldab kiiresti teenindada suurt hulka lugejaid ning vältida tüütut järjekorras seismist.

Lugejaks registreerimisel kontrollitakse rahvastikuregistrist elaniku sissekirjutust. Kui see on olemas, laenutamisel tagatist maksma ei pea. Lugejad, kes ei ole rahvastikuregistris arvel, peavad laenutamisel maksma 200 krooni tagatist. Lugejakaardiks on Mäepere sõnul magnetkaart, mille tavahind on 15 krooni, lastele ja pensionäridele 5 krooni. Korraga saab külastaja laenutada viis trükist, sama kehtib ka ajakirjade kohta.

Kõik kaheksa arvutiteenindusega raamatukogu töötavad ühtses programmis, mistõttu üheski ei laenutata kliendile uusi teoseid enne, kui ta ükskõik millisesse selle süsteemi raamatukokku eelmisi tagastanud ei ole.

Kokku tarbib Mäepere kinnitusel Tallinnas tänase seisuga raamatukoguteenust enam kui 83 000 lugejat.