Lisaks elamutele on rajatud ka haljastus, mänguväljakud ja parkimisplatsid, ning kinnistute teenindamiseks vajalikud juurdepääsuteed, tetas linnavalitsuse pressiteenistus.

„Vastavalt projekti eesmärgile oleme kõik need korterid eluasemeprobleemi lahendamisel abi vajajatele, eeskätt sundüürnikele üürile andnud,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

Tallinna Linnavolikogu otsustas 2005. aasta 21. aprillil linna omandis olevale jäätmaale eelläbirääkimistega pakkumise korras hoonestusõiguse seada. Vastavalt konkursi tingimustele kohustus hoonestaja alale detailplaneeringu koostama ning üle poole rajatavatest korteritest linna kasutusse andma.

„Lisaks Loopealse 680 korterile valmib tänavu ka 136 korteriga munitsipaalmaja Koplis aadressil Erika tn 13a,“ ütles Võrk.

„Järgmise koostööprojektina kerkib Lasnamäe linnaossa Raadiku tänava äärde 1155 korteriga elamukvartal, mis lahendab sundüürnike probleemi lõplikult. Sinna saavad endale eluaseme ka paljud noored pered, lastekodukasvandikud ja teised eluaseme probleemi lahendamisel abi vajajad.“

2003. aastal ootas linnalt elamispinda rohkem kui 3500 sundüürnikuperet käesoleva aasta lõpuks jääb korteriootele veel umbes 500 sundüürnikku.