„On selge, et ministeeriumi poolt kinnitatud ja MTÜ Perede ja Laste Nõuandekeskuse poolt käiku lastud juhendis ei tohiks olla kontrollimata ja teaduslikult põhjendamata töömeetodeid. Me ei tohi kahjustada lapsi kontrollimata töövahendiga,” ütles lastevanemate liidu juhatuse esimees Enn Kirsman. Ta lisas, et ministeerium peab avalikustama juhendi koostamisel ja kinnitamisel osalenud inimesed ja nendele makstud tasu. „Peame põhimõtteliselt ebaõiglaseks ministeeriumi poolt nii suurte rahastuslepingute suunamist, ja seejuures ilma konkursita, MTÜ-le,” rõhutas Kirsman.

Ka lastekaitse liidu juht Alar Tamm ütles, et rahastamise ja sellega kaasnev otsustamise protsess selgete kriteeriumiteta pole põhjendatav. Samasisulise taotlusega pöördus Tamm aasta alguses valitsuse poole, esindades üheksat organisatsiooni.

Unicefi esindaja Toomas Palu nentis, et sotsiaalministeeriumi poolt hasartmängumaksu nõukogule projektide kohta antud hinnangud on olnud kallutatud. „Näiteks ei saanud meie üldse toetust ja ministeeriumi laste- ja perede osakond põhjendas seda sellega, et neil on jagada vaid väga väikesi summasid. Kuidas siis selle nn ühenaise-MTÜ tulemusi hinnati 135 487-euroseks?” küsis ta. See summa on Marika Ratniku MTÜ Perede ja Laste Nõuandekeskuse mulluse majandusaasta aruande toetuste real. „See on väga suur summa ja kahju, kui ühel MTÜ-l on niisugused kummalised eelistused,” sõnas Palu. Veel mitmed väiksemad organisatsioonid on soovinud laste ja perede osakonnaga koostööd teha ja selleks rahastust saada, ent viimasel ajal tulutult.