Üritus "Hoides loodust, hoiad lapsi!"

Päev algab hommikul kell 6.30 linnulaulu kuulamisega, kell 10 toimub palmimaja ees Eesti Punase Risti Tallinna koolinoorte IV esmaabivõistluse avarivistus. Kell 10.30 esineb kaitseväeorkester. Kohaletulnuid tervitavad Tallinna abilinnapea Toivo Ninnas, Lastekaitse Liidu juhataja A. Tamm, UNICEF president Elle Kull ning UNICEF esindaja T. Palu.

Kell 11.30 toimub palmimajas viktoriin "Kas kõrvits kasvab kõrvitsapuu ja melon melonipuu otsas?". Kell 11.45 esineb palmimaja ees rahvatantsuansambel "Pääsuke", kell 12 toimub "Lõhmuse" platsil hobuste etendus. Kell 13 toimub palmimaja konverentsisaalis Õpetajate Maja Lasteteatri etendus "Tistou, roheliste sõrmedega poiss".

Kell 13.50 "Lõhmuse" platsil hobuste etendus.

Kell 14 algab "Lõhmuse" platsilt "Murumängud ürgorus" - kollektsioonide lühitutvustus ja otsimismäng lastele.

Kell 14 toimub palmimaja ees Punase Risti autasustamistseremoonia. Kell 14.45 esineb palmimaja ees rahvatantsuansambel "Pääsuke". Kell 15 algab palmimaja eest "Põdrapoisi padrik" ehk retk taimede juurde. Lisaks eelpoolnimetatud üritustele on palmimajas võimalik mikroskoobi abil tutvuda taimse mikromaailmaga, joonistada palmimaja õppeklassis, kella 12.30-13.30 saab "Lõhmuse" platsil sõita hobusega. Kell 10-15 on võimalik kaasa elada Eesti Punase Risti Tallinna koolinoorte IV esmaabivõistlustele, mis toimuvad botaanikaaia territooriumil tähistatud punktides. 1. juunil on kõik üritused ja sissepääs Tallinna Botaanikaaeda tasuta.

Tallinna Linnavolikogu (Vana-Viru 12)

Kell 12 avatakse linnavolikogu juures näitus laste plakatitest. Mail algul kuulutas Tallinna Linnavolikogu välja laste plakativõistluse teemadel "Me pole enam väikesed ..." ja "Lastekaitsepäev - mida see minu jaoks tähendab". Konkursile laekus üle viiekümne töö. Kõige nooremad kunstnikud olid esimesest klassist ja kõige vanemad gümnaasiumi lõpuklassist. Laste töid hindas 4-liikmeline žürii - Tallinna Linnavolikogu esimees Maret Maripuu, Sally Stuudio tegevdirektor Annely Köster ning kunstnikud Jüri Arrak ja Artur Jurin.

Žürii liikmed hindasid laste töödes originaalseid ideid ja head kunstilist nägemist. Ühiselt otsustati, et ei reastata töid paremuse järgi. Esile tõsteti seitsme noore kunstniku töid.

Tallinna Loomaaed

Kell 9-18 "Villi Perepäev 2002".

Juba kolmandat aastat korraldab Tallinna Külmhoone Rahvusvahelisel Lastekaitsepäeval Tallinna Loomaaias VILLI PEREPÄEVA.

Hommikul kella üheksast kuni kuueni õhtul on lastel võimalus lisaks loomade uudistamisele saada osa haaravast tegevusest territooriumile püstitatud jäätisebrändide nimesid kandvais telkides. Päeva juht on Arlet Palmiste.

Perepäeva korraldajate eesmärk pole pakkuda lastele ainult lõbusat meelelahutust, vaid rõhuda ka mitmekülgselt arendavatele tegevustele, tutvustada lastele üht-teist õpetlikku ja jagada uusi teadmisi.

Uuendusena on Perepäeval väljas näiteks Falck Noorteklubi, kes õpetab lapsi tulekustutiga umber käima, päästerõngast viskama ning hädavajalikke esmaabivõtteid.

Tallinna Lastehaigla

Kell 11-15 toimub Tallinna Lastehaigla hoovis, Tervise 28, suur perepäev. Tihedas eeskavas saab jälgida mitmeid esinejaid, toimub asfaldijoonistuste võistlus ning viiakse läbi sportlikke jõukatsumisi. Ralliauto esitlus ja ponisõit pakuvad põnevust nii suurtele kui väikestele. Tallinna Lastehaigla Toetusfondi korraldatava heategevusloterii tulu, läheb haiglale, enneaegsete vastsündinute osakonna uuendamiseks. Tegevust ning lusti peaks jätkuma nii suurtele kui väikestele. Meelelahutuse kõrval on võimalus konsulteerida ka lastehaigla spetsialistidega.

Stroomi rand

Kell 10 algab lastekaitsepäevale pühendatud rannahooaja avaüritus "SÕBRAKS SUVEGA". Ligi kolme tunnise meelelahutusprogrammi peaesineja on ansambel "N - EURO". Lisaks liivaskulptuuride ehitamisele ja asfaldijoonistuste võistlusele võivad lapsed osa võtta mitmesugustest spordiprogrammidest - rannajalgpallist, tänavakorvpallist, rullsuusatamise võistlusest, laptuumängust kogu perele. Kogu üritust juhivad klounid Piip ja Tuut. Meelelahutusprogramm (suurel

laval) algab kell 12.

Pirita Velodroom

Kell 15 Tallinna koolinoorte 5. võimlemispidu, kus osalevad 800 kooliõpilast ja lasteaialast Tallinna koolidest, noortemajadest, klubidest ja lasteaedadest.

Tallinna Tehnika - ja Teaduskeskus (Põhja pst.29)

1. juunil on lastele tasuta sissepääs kõigile eksponeeritavatele näitustele. Lapsi ootavad paljud interaktiivsed eksponaadid füüsikaseaduste seletamiseks ja õppimiseks.

Tallinna Keskraamatukogu

Kella 12-16 on Keskraamatukogu peahoone (Estonia pst 8) tagahoovis avatud Meistrite Hoov. Hoovis pakutakse erinevaid võimalusi meisterdamiseks kogu perele. Kavas on pabernöörist lillede ja kartulitrükis linikute valmistamine, kipskujude maalimine, laastunukkude meisterdamine ning kaartide valmistamine.

Kõik tegevused toimuvad samaaegselt. Osavõtt ja materjalid on kõigile huvilistele tasuta. Lapsi juhendavad Tallinna koolide kunstiõpetajad ja vabakutselised kunstnikud. Vihmase ilma korral toimub tegevus Tallinna Keskraamatukogu loengusaalis. Lisaks toimuvad Tallinna Keskraamatukogu osakondades ja harukogudes mitmesugused üritused - konkursid, võistlusmängud, raamatute tutvustused. Rohkelt korraldatakse näitusi.

Estonia Kontserdisaal

Kell 16 tähistab tütarlastekoor Ellerhein oma 50-ndat juubelit. Kavas on Oliver Messiaen "Kolm liturgilist pala", dirigent Tõnu Kaljuste ja Peeter Vähi "Roheline Tara", dirigent Tiia- Ester Loitme. "Ellerhein" on Eesti üks tunnustatumaid lastekoore, mille pikka ajalugu on üheks läbivaks osaks Eesti lastelaulu ajaloost. Tütarlastekoor Ellerhein loodi 1951. aastal professor Heino Kaljuste poolt, kes juhatas koori kunstilist käekäiku elulõpuni. 1969. aastal sai lastekoor endale nime "Ellerhein" Firedrich August Saebelmanni samanimelise lastelaulu järgi, omakorda tähendab see ka kaunist kevadlille. 1970.a alustas koori juures teise dirigendina tööd Tiia- Ester Lotime, kes 1989. aastal jätkas peadirigendina. Ellerhein on võitnud mitmeid rahvusvahelisi konkursse, kõrgelt hinnatakse koori ühtset kõla ja kunstilist taset. Järjest sagedamini kasutatakse koori mitmesuguste suurvormide esitamisel.

Nukumuuseum (Kotzebue 16)

Kell 11 toimub muuseumis Harri Gustavsoni pereteatri etendus "Lugu Katist".

Linnamuuseum (Vene 17)

Kell 12 ja 14 ekskursioonid (6-12-aastastele) lastele. Ekskursioonile järgneb viktoriin muuseumis nähtu kohta. Lastele (kuni 16.a.)on 1.juunil Tallinna Linnamuuseum ja Nukumuuseum tasuta!

Coca-Cola Plaza

Coca-Cola Plaza kutsub kõiki lapsi, lapsevanemaid ja kõiki teisi filmihuvilisi tähistama suurt laste kinopäeva, tuues ekraanidele laste uued ja vanad lemmikud. Kella 11:00 - 15:00 on Coca-Cola Plaza kümnes saalis võimalik näha laia valikut perefilme nagu "Harry Potter ja tarkade kivi", "Shrek", "Lepatriinude jõulud", "Kanade mäss", "Kassid ja koerad", "Dr.Dolittle 2" ja "Väikesed spioonid". Vanadele tuttavatele pakuvad seltsi ka hoogne ja lustakas seiklusfilm "Skorpionikuningas", George Lucase kosmosesaaga "Star Wars: Osa II - Kloonide rünnak" ning populaarsel koomiksil põhinev linalugu "Ämblikmees" Nimetatud filme pääsevad lapsed kuni kella 15:00-ni kinno kõigest 20 krooni eest, täiskasvanute piletihinnaks on neile seanssidele 70 krooni.