"ELVL toetab faktidel tugineva info paljusust ja erinevate ohtude analüüsimist enne lapsevanemate jaoks oluliste otsuste langetamist, vastav teabekeskkond pakub vajalikku ning faktipõhist lisainfot," kirjutab ELVL 

Eesti Lastevanemate Liit (ELVL) peab põhjendamatuks Sotsiaalministeeriumi väiteid, et „portaalis toodud arvamused ei ole tasakaalus, …seda ei saa pidada korrektseks ja mitmekülgseks informeerimiseks, …abort.ee puhul on tegemist pigem abordivastase portaaliga". ELVL leiab, et on Eesti riigi huvides anda vanematele igakülgset faktilist informatsiooni, isegi kui see info räägib abordi võimalikest negatiivsetest kõrvaltoimetest.

ELVL peab portaali olulise lünga täitmiseks senises eestikeelses abordikäsitluses, mis on ELVL-i hinnangul suhteliselt ühekülgne. 

ELVL teatas, et toetab kindlalt iga inimese vaba otsustusõigust abordiküsimustes ning riigi sekkumatust perekonnaelu siseasjadesse, kuid oma otsuses saab vaba olla ainult põhjalikult informeeritud inimene. Kui Sotsiaalministeerium leiab, et mõned olulised argumendid on portaalis jäetud käsitlemata, siis tuleks vastavad teemalõigud täpselt osundada ja paluda lisada.