Kaugest külalisest, kelle nimi on ladina keeles Aquila nipalensis, andis Läti Delfile teada linnu-uurija Kaspars Funts, kelle teatel nähti lindu 20 minutit Kolka küla kohal ringe tegemas, misjärel ta lõuna poole lendas. Stepikotkas on 340. linnuliik, keda Lätis nähtud on.

Stepikotkas ei pesitse ei Eestis ega Lätis, meile võib ta sattuda haruldase eksikülalisena, kirjutab linnu kohta portaal Looduspilt. Kõige lähemad tavalised pesitsuskohad on stepikotkal Ukrainas ja Rumeenias, kuid linnu pesitsusala ulatub läbi Kasahstani Mongooliasse ja Hiina Rahvavabariigi võimu alusesse Ida-Türkestani ehk Uiguurimaale välja. Püsivalt elab stepikotkas Indias, Araabia poolsaarel ja Aafrika idapoolses osas.

Segamini stepikotkast ajada ajada kaljukotkaga, kuid stepikotkas on viimasest väiksem ning ta tiibadel on kontrastsemalt väljapaistvad tumedad vöödid. Kaljukotka tiiva alapoolel tiiva tipu lähedal on hele laik, samas stepikotkal on kogu tiiva pikkuses hele piklik triip.

Uhke linnuna on stepikotkas leidnud endale palju austajaid maades, kus teda rohkem nähakse – lind on saanud Egiptuse rahvuslinnuks ja leidnud tee Kasahstani lipule, kus ta kannab oma laialisirutatud tiibade kohal päikest.

Stepikotkas võib elada kuni 40-aastaseks.