Laulupeo postmark antakse välja täpselt sel päeval kui 140. aastat tagasi algas esimene laulupidu. Eesti Posti väljaantava margi kujundasid Ülle Marks ja Jüri Kass, see on neljas laulupeole pühendatud mark. Esimese päeva tempel on kasutuses nii Tartus kui Tallinnas 18. juunil, teatas Eesti Rahva Muuseum.

Helve Schasmini kureeritud näitus "Laulupidu postmargil" on laulupidude peegeldus filateelias ja hõlmab aega 1928. aastast tänaseni. Välja on pandud reklaamtemplid, eritemplid, ümbrikud, margid, suveniirmargid, FDC-d. Näitusel saab tutvuda ka Ants Linnardi erakogust pärinevate temaatiliste templijäljenditega.

Eesti ülemaaliste laulupidude traditsioonile pani aluse esimene üldlaulupidu, mis toimus 18.–20. juunil 1869. aastal Tartus. Nii postmargil  kui templil on mitu ülesannet, millest vähem tähtis ei ole sõnumikandja roll. Olles postimaksevahend, miniatuurne kunstiteos või templijäljend, teadvustab, kannab ja aitab talletada mark koos templiga antud juhul ühte osa meie kultuuriloost.

Tänu filatelistlikule tegevusele annab avatav näitus hea võimaluse vaadata ajas tagasi Eesti laulupidudele, mis on võitnud laialdase tähelepanu ning kuuluvad 2003. aastast UNESCO vaimse ja suulise pärandi nimekirja.