Näitusel valitakse tõukasside seast publiku lemmik, hinnatakse kasside karvavärvi, hooldust jne. Staažikam võistleja on ligi 10-aastane sinine exotic Taison, keda paljud kassiomanikud tunnevad hea aretusisana. Taisoniga koos võistlevad ka tema pojad. Eri tõugu kassipoegi saab näitusel ka osta, hinnad algavad 2000 kroonist. Müügiks on kirja pandud ka tavalisi kiisusid ja meriseapoegi.

##Kassinäituse meeleolukaim võistlus on maskipidu, kus iga kiisu või kõuts esineb muinasjututegelasena. “Loom ei pea päris riides olema, võib olla ka ainult mütsike või lipsuke, aga puur tehakse muinasjutu järgi,” rääkis Pärnapuu.

Esmakordselt osalevad näitusel küülikud ja erinevad pika- või lühikarvalised tõumerisead, et inimestel oleks võimalik ühtlasi tutvuda toas peetavate närilistega.

Närvikõdi pakuvad publikule kilgid ja madagaskari tarakanid. “Meil on üks inimene lubanud tulla oma lemmikloomi näitama. Samasuguseid prussakaid müüakse ka kaupluses, aga peamiselt on need mõeldud leeguanidele söödaks,” rääkis uudiskülalisest näituse registraator Kristiina Pärnapuu.

Üks Eesti tarakaniomanik Kärt Süvalep on oma madagaskari tarakani Felixit kiitnud kui väga rahulikku, ohutut, vähenõudlikku ja odavat lemmikut, kes sobib ka lapsele. Umbes kolmeaastaseks elav tarakan sööb samu asju mis inimene, ainult liha ei maksa pakkuda.

Kassinäitus Jõulumuinasjutt toimub 14. detsembril kella 10-16. Täiskasvanule maksab sissepääs 30, õpilastele ja pensionäridele 20 krooni. Koolieelikud pääsevad loomi ja putukaid uudistama tasuta.

Konkureeriva kasside jõulunäituse korraldab 8. detsembril laululava ruumes kella 11–17 kassiklubi Felix.