Eesti väikeloomaarstide selts ja Tallinn korraldavad suure lemmikloomade kiipimiskampaania, sest Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskiri näeb ette, et alates 1. augustist 2006 peab iga koer olema registreeritud Tallinna linna koerte keskregistris ning märgistatud mikrokiibiga.

Tallinnast 2007. aastal Loomade hoiupaika toodud 1058 koerast olid eelnevalt kiibitud 71 ehk vaid 6,7 protsenti. Vastuvõetud kassidest oli kiibistatud mõni üksik.

Kui lemmikloom kaob või varastatakse, siis tema leidmise korral on mikrokiip garantii loomaomaniku kiireks tuvastamiseks. Leitud loomal loetakse mikrokiipi kliinikutes, loomade hoiupaigas ning lähiajal ka politseinike poolt. Omaniku andmed on registrist kättesaadavad ööpäev läbi.

Kiipimiskampaania avalöök antakse 23. veebruaril kella 11–13 Põhja-Tallinna linnaosas Kajaka poe juures, aadressil Tuulemaa 20. Kiipimispäeval saab oma lemmiklooma mikrokiibiga märgistada, vaktsineerida, küsida konsultatsiooni ning saada teavet If Eesti Kindlustuse koera ja kassi kindlustuse kohta.

Kiip süstitakse looma kaela vasakule küljele naha alla ning protseduur ei ole valulikum kui tavapärane vaktsineerimissüst. Kiipimine maksab kampaaniapäeval 250 krooni.

2008. aasta kiipimiskampaania ajakava ja toimumiskohad linnaosade kaupa on avaldatud Eesti väikeloomaarstide seltsi kodulehel www.loomaarst.ee ja Tallinna linna kodulehel www. tallinn.ee/lemmikloom.