„Eile Kalaranna sadama kai äärest leitud uppunu on tõesti Romet Põldme,“ kinnitas Põhja politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo juht Harrys Puusepp Päevaleht Online’le.  

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe ütles Päevaleht Online'le, et Põldme surma põhjus oli uppumine.
Rannajõe lisas, et uppunu kehal olid pindmised haavad, mis ei olnud eluohtlikud.
„Algatatud on kriminaalmenetlus seoses surma asjaolude selgitamisega,“ lausus Rannajõe ja lisas, et uurimist alustati tapmise paragrahvi alusel.
Siiski pole Rannajõe sõnul veel kindel, kas tegemist oli tapmise või õnnetusjuhtumiga.

"Praeguseks on selge, et tegemist ei olnud röövmõrvaga," nentis Rannajõe.

Tallinna Kesklinna valitsuse ametnik Romet Põldme jäi kadunuks ööl vastu 19. detsembrit, naastes Tallinna Kesklinna linnaosavalitsuse jõulupeolt.

Põldme lahkus taksost Kotzebue ja Vabriku tänava ristil, umbes viiekümne meetri kaugusel oma koduuksest. Viimasena nägi Põldmet tema otsene ülemus Malle Pahapill, kellega koju sõites taksot jagati. Pärast seda teated noormehe kohta puuduvad.


Samal öösel valiti Põldme mobiiltelefonist esimene number, seejärel kõne katkestati. Muid väärtuslikke esemeid Põldmel kaasas ei olnud, samuti oli koju ununenud rahakott. 


Kadumise hetkel kandis Põldme musta raamiga prille ja seljas oli noormehel suurte taskute ja pagunitega hall villane jakk, tumesinised teksaspüksid ja valge vertikaalsete soontega ja pika lukuga kampsun. Selle all oli tal siniseruuduline valge lühikeste käistega särk ja kaelas pruun sall. Jalas olid tal ära­lõigatud ninaga musta värvi kingad.

Põldme tööülesanne oli menetleda detailplaneeringuid.